29.08.2024.

16:02

Foto: Pedja Milosavljević

Vesti

Nebojša Bakarec: Pobogu, Mila, pare su kod Đilasa!

Normalno je da gđa Mila ne zna gde su pare, zbog toga što ona više nije gradska odbornica, niti SSP ima odbornike u gradu Beogradu. Propali su na izborima, narod ih nije hteo, pa nemaju odbornike. Stoga, kao vanparlamentarna opozicija nemaju informacije gde su pare. Hajde da odgovorim gospođi Mili, gde su pare, kao odbornik sa najdužim stažom u Skupštini grada (16 godina).

Informer

Prvo, pare su u budžetu, gde im je i mesto. Beograd nikada nije imao veći budžet u istoriji. Razlog je to što je SNS na vlasti u Beogradu 11 godina, i razlog je to što SNS i plejada sjajnih gradonačelnika iz redova SNS, domaćinski upravljaju gradom Beogradom – g. Siniša Mali, g. Zoran Radojičić, i g. Aleksandar Šapić u dva mandata. Za ovih 11 godina Beograd je procvetao.

Drugi deo odgovora na pitanje „gde su pare“, neće se dopasti gospođi Mili. Pobogu gospođo Mila, pare su kod Đilasa. Mila gospođa Mila Popović je „zaboravila“ da je g. Đilas bio gradonačelnik

Beograda od 2008. do oktobra 2013. godine. Kada je Đilas smenjen sa mesta gradonačelnika, u čemu sam i lično učestvovao i ponosim se time, dakle kada je Đilas smenjen, ostavio je kumulativni dug Beograda, težak ravno 1,18 milijardi evra. Za tih 5 godina koliko je Đilas bio gradonačelnik Beograda, kada je Beograd grcao u dugovima, kompanije g. Đilasa i on lično su „zaradili“ neverovatnih 619 miliona evra! Dakle, draga gospođo Mila, odgovor na vaše pitanje „gde su pare“ je sledeći - 619 miliona evra, novca Beograđana je kod vašeg šefa i predsednika stranke, g. Dragana Đilasa.

Daću i treći deo odgovora gospođi Mili, na pitanje „gde su pare“. Samo u višegodišnjoj pljački Direkcije za gradsko zemljište, od 2004. do 2011. godine, za vreme vlasti vaše bivše stranke DS, gospođo Mila, i za vreme vlasti vašeg sadašnjeg šefa Dragana Đilasa, grad Beograd je oštećen za 292 miliona evra, novca naknade za gradsko građevinsko zemljište, koju vlasti Beograda i Direkcije namerno nisu naplatile od investitora, od 2004. do 2011 godine. Dodajte gospođo Mila, iznosu od 619 milona evra i pomenuta 292 miliona evra. Prilikom ugradnje falš podzemnih kontejnera, u vreme gradonačelnika Đilasa, grad Beograd je oštećen za 6 miliona evra. Prilikom rekonstrukcije Bulevara, za vreme gradonačelnika Đilasa, grad Beograd je oštećen za još 6 miliona evra. Prilikom gradnje mosta preko Ade, grad Beograd je oštećen za 8 miliona evra, datih za fiktivne konsultantske usluge. Uz to, nizom pogrešnih odluka u vezi projekta i gradnje mosta preko Ade, za vreme gradonačelnika Đilasa, grad Beograd je oštećen za još 100 miliona evra. Dakle, gospođo Mila, da svedem račun „gde su pare“ – 619 + 292 + 6 + 6 + 8 + 100 = 1,031 milijardi evra. Draga gospođo Mila sada znate gde su 1031 milion evra. Za ostale informacije u vezi vašeg pitanja „gde su pare“, molim vas da se obratite vašem šefu i predsedniku SSP, g. Draganu Đilasu. Srdačno vaš, Nebojša Bakarec.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS