08.10.2024.

11:57

Foto: Foto: Masha Bandjur

Vesti

Nebojša Bakarec: Kako opozicija i Šolakovi mediji lažu o kvorumu?

Informer

 

Tako su juče pokušali da prikriju da nisu mogli da se okupe u punom broju. U laganju i dsrskoj obmani su im pomagali Šolakovi mediji. Tako je poslanik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio na TV N1 da je na početku jučerašnje sednice Skupštine Srbije, na kojoj se raspravlja o zabrani iskopavanja litijuma i bora, nije bilo nekoliko poslanika opozicije, ali da ih je bilo "mnogo više od broja koji je rekla predsednica parlamenta Ana Brnabić". „Izgleda da im je strategija bila da prekinu sednicu i kažu da nema kvoruma i kako je opozicija neodgovorna. Nas je bilo 90, a za kvorum je dovoljno prisustvo 84 poslanika“, rekao je Aleksić za televiziju Nova, komentarišući tvrdnje Brnabić da je na početku sednice bilo samo 67 poslanika. Slično ovome lagala je i CRTA, tj. njen „Otvoreni parlament“. To je odvratna i lako dokaziva laž. Da ponovim u 10:09 ih je bilo 67!

Informer

 

Prvo, kao poslanik bio sam tu u 10:00 časova, i video sam na ekranu da poslanika opozicije ima samo 67, zbog toga što mi poslanici većine nismo ubacili kartice, pa je bilo lako detektovati koliko ima poslanika opozicije. Drugo, listing u 10:09 to dokazuje. Na tom listingu ima 68 imena, uključujuči i ime predsednice Skupštine, Ane Brnabić, na sedmom mestu listinga. Treće, to se jasno videlo u direktnom prenosu RTS-a. Četvrto, slike ekrana u 10:09 to dokazuju.

Informer

 

Na kraju, danas 8.10.2024. u 10 časova, opozicije je bilo još manje na početku sednice. Bilo ih je samo 54 od 90, ponavljam, na sednici koju su oni tražili, i za koju su predložili jedinu a sramotnu tačku dnevnog reda. Bednici i neradnici. Lažljivci i obmanjivači

Autor je poslanik i član predsedništva SNS Nebojša Bakarec