15.10.2024.

13:44

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Vesti

Nebojša Bakarec: Mizogini šovinista Zdravko Ponoš vređa Anu Brnabić!

Ona kao da se takmiči sa svojim kolegama iz SNS-a. Oni misle da se Srbin postaje tako što sočno psuješ. To što gospođa Brnabić olako poteže reč rat, pa mogla je i ona da učestvuje u ratu, ako već ima potrebu da se dokaže svojom muškošću, i 1999. godine, imala je dovoljno godina“. Ponoš je u istoj emisiji, kao stručnjak za etničko čišćenje, i meni prebrojavao krvna zrnca i osporavao mi pravo da budem pripadnik srpskog naroda!?!

https://www.youtube.com/watch?v=d5Q21txZX5U&t=1s

Gospođa Ana Brnabić nikada nije krila svoje seksualno opredeljenje. Niti ga je isticala. Ona je kao žena i pripadnica LGBT populacije, više učinila za smanjenje napetosti u društvu nego svi LGBT aktivisti i udruženja, zajedno. Bila je fenomenenalna predsednica Vlade sedam godina, duže nego bilo koji muškarac. Opozicija i Šolakovi mediji su javno, najbezumnije vređali i dehumanizovali njenu suprugu Milicu, i tek rođenog sina Igora. To su nastavili da rade godinama. Dehumanizovali su brata Ane Brnabić, poznatog uspešnog poslovnog čoveka, i negirali mu osnovno ljudsko pravo na rad. To isto su radili i Ani Brnabić i njenoj supruzi Milici. Opozicija godinama vređa Anu Brnabić i po osnovu nacionalne pripadnosti i po osnovu seksualnog opredeljenja. Zaštitnik građana i Poverenica za ravnopravnost ne reaguju.

https://www.youtube.com/watch?v=NxLcUP3NAvM&t=120s

Najdrastični slučaj se dogodio 5.12.2022. godine kada je tada predsednica Vlade, Ana Brnabić branila budžet u Skupštini. Bezumno su je izvređali poslanici „DVERI“. Prvo je premijerku Brnabić izvređao poslanik Dveri, Borko Puškić, koji je aludirao da je premijerka Brnabić muško, odnosno vređao ju je po osnovu polnog opredeljenja. Nazvao ju je „predsednik Vlade, gospodin Brnabić“. Predsedavajuća gđa Suzana Paunović ga je opomenula, da ne vređa, i isključila mu mikrofon. Potom je poslanik Dveri, Puškić, nastavio da vređa premijerku Brnabić po osnovu etničke pripadnosti. Rekao je da je: „Ti si ustaškog porekla, tvoji preci su ustaše“. Predsedavanje Skupštinom je potom, preuzeo predsednik Skupštine, g. Vladimir Orlić. Potom je predsednik Dveri, Boško Obradović zatražio repliku. I njemu je ubrzo isključen mikrofon zbog vređanja. Obradović je rekao „Ti si Hrvatica, ustaškog porekla, ti nisi Srpkinja, mi smo Srbi“. Potom je g. predsednik Skupštine, izrekao opomene poslanicima Dveri, Obradoviću, Puškiću i Kostiću. Sva trojica poslanika Dveri, su potpuno bezumno, otvoreno počeli da urlaju uvrede gospođi premijerki Ani Brnabić: „Ti si sramota za srpski rod, ustaška ku..a, vrati se u svoju ustašku zemlju, tvoj ustaški rod, mi smo Srbi, a ti si ustaški izrod, ti nisi žena, nemoj da nas zaje..vaš“. Opozicija i Šolakovi mediji nikada nisu osudili ovo!

Sada smo došli do toga da na TV N1, gospođu Anu Brnabić šovinistički i ženomrzački vređa hrvatski državljanin Zdravko Ponoš, bivši NATO general, i naziva je delom hrvatske vrhuške, muškarcem koji treba da ide u rat. Skaredno je da baš hrvatski general Zdravko Poniš, pominje muškost, i ratovanje, jer on kada je bio oficir, tokom 3 decenije nikada nije video front, pa ni od 1990. do 1999. godine, nikada nije opalio ni metka, i uvek je bežao u štabove kao najveća kukavica. Još gore, oficir Zdravko Ponoš je pobegao, dezertirao iz svoje rodne Krajine, i nije branio ni svoj rodni Knin, ni rodnu Krajinu, pred najezdama genocidnih ustaša, kao što su činili svi ostali oficiri rodom iz Krajine. Pobegao je trajno u Beograd 1990., u podrume generalštaba, i nije odatle izmileo, dok njegov zločinački NATO nije završio agresiju nad Srbijom, 1999. godine. Za vreme zločinačkih hrvatskih akcija Oluja i Bljesak, pravio se lud, i u generalštabu izigravao stručnjaka za elektroniku!?! Sramno je da simbol kukavičluka, bez muškosti, bilo koga proziva. Još je skarednije jednoj ženi prebacivati da ima ili da nema muškosti. Vidimo da je hrvatski general Zdravko Ponoš oboleo od seksizma, mizoginije, i homofobije.

Informer

Šest dana me Šolakovi antisrpski mediji, bez dokaza optužuju da sam povredio Zdravka Ponoša! Nisam. Hrvatski državljanin Zdravko Ponoš 6 dana, bez dokaza, slini i cvili kako sam ga povredio! Nisam. U istoj emisiji u kojoj je sramno napao Anu Brnabić, Ponoš je u naletu šovinističke mržnje rekao o meni: „Potrebu da pripada ovom narodu, iako nije pripadnik srpskog naroda, ima Bakarec“. Na stranu, logička primedba, kako je Ponoš utvrdio da ja „nisam pripadnik srpskog naroda“? Nikako. Kao i on, i ja sam rođen u Hrvatskoj. Ako po tom osnovu tvrdi da „nisam pripadnik srpskog naroda“, onda nije ni on. To je primitivna i netačna tvrdnja, da vas mesto rođenja čini pripadnikom naroda zemlje u kojoj ste rođeni. Možda Ponoš ne zna da su Srbi konstitutivni narod u Hrvatskoj. Srba je nekada u Hrvatskoj bilo 30 odsto. Sada ih ima manje od 3 odsto, upravo zbog delovanja raznih ponoša, junoša, i ustaša.

Informer

 

Za razliku od Zdravka Ponoša koji je u Hrvatskoj živeo 30 godina, koji je tamo studirao, oženio se Hrvaticom (svaka joj čast) i voleo Zagreb, ja sam u Hrvatskoj živeo samo prvih 6 godina mog života. Potom su 1969. godine, moji roditelji, Srbi, morali da pobegnu iz Hrvatske pred ustaškim MASPOKOM.

Za razliku od Ponoša koji ima i hrvatsko državljanstvo i domovnicu i putovnicu, ja to nemam, i ponosim se time što nikada nisam imao ni hrvatsko državljanstvo, ni domovnicu, ni putovnicu. Nikada ih neću ni imati, jer moja noga nije kročila u Hrvatsku skoro 40 godina, i neće kročiti u Hrvatsku nikada. Hrvatska ustaška država ima spiskove oko 1000 nepoželjnih Srba iz Srbije, koje će hapstiti ako uđu u Hrvatsku, zbog objava na društvenim mržama i medijima u Srbiji, a protiv Hrvatske, kao što su hapsili advokata Nemanju Berića- Kao neko ko godinama piše protiv hrvatskog ustaštva i nacizma, drago mi je da znam da sam na tom spisku.

Za razliku od Ponoša koji je bio obesni funkcioner žute vlasti, koji je volšebno stekao 2 stana i 4 garaže na Vračaru, koji je drao kožu sa leđa građanima, ja od politike nisam stekao ništa. Imam stan u kome živim, koji sam stekao nasledstvom. Za razliku od Ponoša, koji je uništavao Srbiju, tj. Vojsku Srbije, ja sam, da bih nešto učinio za građane Srbije, dva puta bio donor, dobrovoljni donator organa, izgoreloj deci. Dva puta sam 2005. i 2006. godine, išao na teške operacije na Vojno medicinsku akademiju, kada sam svaki put dao 15 odsto svoje telesne kože izgoreloj deci, Urošu Karoviću iz Kraljeva i Milani Šukundi iz Apatina. Tada je to isto mogao da uradi i vojno lice, general Zdravko Ponoš, ali je on tada kao vlast, imao važnija posla i sticao svoje stanove i garaže na vračarskim pašnjacima.

Informer

A ko je Zdravko Ponoš?

Zdravko Ponoš je bio kandidat NATO i Hrvatske za predsednika Srbije. Ponoš nije branio, ni Knin, ni RSK, dok drugi oficiri rodom odatle, jesu. Zdravko Ponoš je bio žuti načelnik Generalštaba, u doba Borisa Tadića. Smenjen je i oteran iz vojne službe, zbog toga što je, čak i za ukus Šutanovca i Tadića, isuviše otvoreno radio za interese SAD i NATO. Službe su zabeležile Ponoševo obećanje američkom senatoru (2006.) da će sastav vojske smanjiti sa 62.000 na 27.000 ljudi, da će zatvoriti brojne kasarne i da će se potruditi da promeni način razmišljanja u našim oružanim snagama, a posebno kod oficirskog kadra. Sukob sa Ponošem je otišao tako daleko da je godinu dana posle smenjivanja Ponoša, Tadić doneo ukaz o prestanku profesionalne vojne službe Zdravka Ponoša.

Američke diplomate su u depešama, koje je objavio Vikiliks, obelodanile da u srcu reforme sistema odbrane u Srbiji imaju Ponoša, čoveka koji ima stav i orijentaciju koja je u skladu sa američkim interesima. Depeše Vikiliksa, tj. depeše iz ambasade SAD u Beogradu, su o Ponošu rekle: „26.5.2006. Broj depeše: 06BELGRADE842 -- U srcu reforme sistema odbrane u Srbiji imamo Zdravka Ponoša, čoveka ima stav i orijentaciju koja je u skladu sa američkim interesima“; i još: „2.6.2016. Broj depeše: 06BELGRADE880 - Američki senator Džim Inhof posle posete Srbiji konstatovao da je Ponoš nedvosmisleno opredeljen za ulazak srpskih oružanih snaga u NATO. Kao najvažnije, Ponoš je rekao da promena stanja svesti oružanih snaga, a naročito oficira, predstavlja najveći izazov“. Konkretni podaci govore više od svake politike - tokom dve godine, koliko je Ponoš bio na čelu Vojske (od 2006. do 2008. godine), srpska armija je ostala bez 480 tenkova, 40 aviona, 50 helikoptera i više od 10.000 vojnika! Na sve to, Đilasova i Tadićeva Demokratska stranka je 2008. godine Ponoša smenila i žestoko optuživala kao nesposobnog. Ne samo da su ga smenili, već su ga izbacili iz vojske!

Informer

 

Hrvatski mediji se godinama utrkuju u podršci Ponošu. Nedeljni broj hrvatskog „Večernjeg lista“ (20.03.2022.) izneo je hvalospeve u tekstu pod naslovom „General koji želi srušiti Vučića tulumario je u zagrebačkom Kulušiću”. U ovoj pohvali koja je zauzela više od jedne strane velikog formata, Ponoš je predstavljen kao rođeni Kninjanin, koji je u Srbiji najveći protivnik Aleksandra Vučića, a ujedno i najveći, kako ističu, neprijatelj „režimskih medija”, kome je najveći kvalitet to što je u mladosti partijao (tulumario) po zagrebačkim klubovima. Tako hrvatski portal „Dnevno“, još ranije, objavljuje tekst pod naslovom -„Oženio je Hrvaticu, Srbija se konačno budi!“, kao deo kampanje da dovedu svog Ponoša za predsednika Srbije. Tako i hrvatski „Jutarnji list“ (ali i drugi hrvatski mediji) slavi Đilasovog Zdravka Ponoša. „Jutarnji list“ je objavio tekst pod naslovom „Oporbeni adut protiv Vučića: General oženjen Hrvaticom“. Tu kažu da je Ponoš zaljubljen u Zagreb i opisuju Ponoševu ljubav prema Zagrebu. Zdravko Ponoš je rođen u Hrvatskoj i poseduje urednu domovnicu. Ranije, pre devedesetih, Ponoš je voleo da kaže da ima dve domovine – Hrvatsku i SFRJ! Kada znamo sve ovo, možemo sa razlogom da upitamo Zdravka Ponoša zbog čega se sada ne kandiduje za predsednika Hrvatske, kada ima ovoliku podršku hrvatskih medija i same Hrvatske? Kampanja u Hrvatskoj je već počela!

Zdravko Sram ga bilo Ponoš, mora da objasni poreklo svoje imovine na vračarskim pašnjacima, dva stana i 4 garaže, u Metohijskoj ulici i u ulici Černiševskog, u vrednosti pola miliona evra. Odakle Ponošu pola miliona evra?

Informer

 

Ako neko ne veruje meni, evo šta je o Ponošu rekao general-major, prof.dr Mitar Kovač, sada narodni poslanik opozicije: „Razmišljajući o Zdravku Ponošu danas i sećajući se tog vremena, jasno se prepoznaju negativne osobine ličnosti:1. Bez razvijenog osećaja o potrebi odbrane zavičaja – sela Golubića, Knina, RS Krajine u ratu 1991.-1995.godine. Zašto nije tada komandovao bataljonom ili brigadom u Krajini ako je pravi oficir, patriota? Mogao se tada preporučiti kao patriota. Očigledno, bilo je lakše biti u Beogradu. 2. Karijerista – Postao je general bez ispunjavanja opštih kriterijuma za taj čin, uz svesrdnu podršku Velike Britanije i NATO pakta. 3. Vojnički skromno obrazovan u Srbiji – nakon VTA u Zagrebu nije završio ni jednu vojnu školu u sistemu vojnog školstva SFRJ, SRJ niti Srbije. Nije završio Komandno-štabnu školu niti Generalštabno usvršavanje. 4. Bez trupne komandne karijere – Postao je načelnik Generalštaba a da je komandovao samo vodom. 5.Saradnik i ljubitelj NATO pakta – Pokazao se kao promoter NATO pakta u Srbiji. Formirao je prvu kancelariju u Ministarstvu odbrane za saradnju sa NATO koja je prerasla u odeljenje za saradnju sa NATO paktom. 6.Vezanost za Zagreb i Hrvatsku državu i strane centre moći – Godine provedene u Hrvatskoj, dobri odnosi sa predstavnicima hrvatske države, koja mu je uništila zavičaj, prognala narod jeste nerazumno ponašanje“. To o Ponošu kaže general-major, prof.dr Mitar Kovač, narodni poslanik. Pametnom dosta!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS Nebojša Bakarec