18.02.2015.

22:30

Foto:

Vesti

MINISTAR TASOVAC PORUČIO KRITIZERIMA Medijska slika bolja nego ranije zbog novih zakona!


Tasovac je, kako je navedeno u Saopštenju Ministarstva kulture i informisanja, poručio onima koji misle da je "razvoj medijske situacije tužan i da ne vodi ka željenom, evropskom cilju", da je Evropska komisija utvrdila znatno poboljšani pravni okvir u oblasti medija i da je Srbija postigla primetan napredak u oblasti informacionog društva i medija.

- To je postignuto zahvaljujući donošenju seta medijskih zakona - rekao je Tasovac i naveo da je Srbija u roku donela podzakonske akte, koji su omogućili raspisivanje konkursa za projektno sufinansiranje medija.

Prema njegovim rečima, konkursi su u toku, a komisije će većinski činiti predstavnici medijskih i novinarskih udruženja, što drugim rečima znači, kako kaže, neće država deliti novac, nego će o njemu odlučivati medijski predstavnici.

Tasovac podseća i da će se do 1. jula okončati izlazak države iz vlasničke strukture medija, što znači da će svi mediji imati jednaku startnu poziciju na tržištu, kao i da je počeo upis u registar medija, po novim zakonima, kojim se obezbeđuje transparentnost vlasničke strukture, kao i jasan uvid u državnu pomoć medijima.

Tagovi: