02.03.2015.

14:12

Foto:

Vesti

ZORANA OBRADOVALA POSLANIKE: Moraćete da plaćate putarinu!

 

- Ministarstvo je naložilo Javnom preduzeću Putevi Srbije da svi u Srbiji plaćaju putarinu izuzev Vojske, policije, Hitne pomoći i vozila pod pratnjom, a naravno u određenim situacijima i humanitarne organizacije - rekla je Mihajlovićeva novinarima nakon otvaranja konferencije parlamentarki jugoistočne Evrope "Ravnopravne i osnažene-Zajedno smo jače" u Skupštini Srbije.

Kako je kazala, "ako mogu svi u Srbiji da plaćaju putarinu - građani, Vlada, ambasade, ministarstva, ne postoji nijedan razlog da to ne rade i poslanici budući da u zakonu vrlo jasno piše da su poslanici oslobođeni prevoza, ali nisu i putarine".

Mihajlović je rekla da će na godišnjem nivou, "Putevi Srbije" od putarine koju su, kako je kazala, poklanjali na neki način, imati 20 miliona dinara dodatnog novca.

- To je kao kada bi poželeli da uredimo sve puteve, lokale drugog reda u nekoj od opština Srbije srednje veličine - objasnila je Mihajlovićeva.

Ona je ranije rekla da je resorno ministarstvo naložilo Putevima Srbije da od 1. marta svi državni organi moraju da plaćaju putarinu, osim policije, vatrogasaca, vojske i Hitne pomoći.

Tagovi: