11.03.2015.

12:09

Foto:

Vesti

ŠEŠELJ NA SLOBINOM GROBU (VIDEO): Mafijašu Đinđiću sve počasti, a Miloševiću ništa!

facebook

- Došao sam da položim venac i da se poklonim senima srpskog predsednika Slobodana Miloševića. Ovo mi je prvi put da dolazim na njegov grob. Mi smo u Hagu bili saborci i prijatelji. Potresen sam jer je sramota za Srbiju, da se jednom haškom junaku ne odaju državne počasti, a odaju se kriminalcima i mafijašima, izdajnicima poput Zorana Đinđića - rekao je Šešelj na Miloševićevom grobu i dodao:

- Danas je ceo državni vrh Srbije morao da bude ovde, jer je Slobodan Milošević ubijen zato što je branio srpske nacionalne interese. Slobodan Milošević je slavno pao u borbi za svoj narod. Mi smo bili i u fazama političkih sukoba i političke saradnje, ali smo u Hagu zaista postali iskreni prijatelji. Ponosan sam na to prijateljstvo!

Na pitanje novinara da li će kad i ako dođe na vlast posetiti grob pokojnog premijera Zorana Đinđića, predsednik SRS rekao je da ne vidi razlog da posećuje grob jednog izdajnika i mafijaša kao što je bio Đinđić.

-Ipak, vrlo lako se može desiti da sutra u 12 sati u Aleju velikana pošaljem svog zamenika Nemanju Šarovića s glogovim kocem u rukama - zaključio je Šešelj.

Šešelj se povodom odlaska u Požarevac prvi put posle Miloševićeve smrti, oglasio i na Tviteru.

- I sadašnja vlast ignoriše godišnjicu smrti Slobodana Miloševića kao srpskog patriote, a proslavlja izdajnika i mafijaša Zorana Đinđića - napisao je lider radikala na svom profilu.

Nešto pre radikala, poštu pokojnom lideru SPS odali su i Milutin Mrkonjić i poslednji ministar spoljnih poslova Jugoslavije u doba Miloševića, Živadin Jovanović. U izjavi za informer.rs Mrkonjić napominje da je zadovoljan što se slika o Miloševiću iz godine u godinu sve više menja.

Informer

- Zadovoljan sam kako je sve proteklo. Ove godine je bilo više ljudi nego prošle, što pokazuje da se kako godine prolaze odnos prema Slobi menja i da se on polako vraća. Ipak, govorimo o ozbiljnom političaru i jednom od naših najvećih državnika - rekao nam je Mrkonjić.

Tagovi: