13.04.2015.

17:28

Foto:

Vesti

VULIN TRAŽI: Kaznite odgovorne za nasilje u Kosovskoj Mitrovici!

- U ime Vlade Srbije osuđujem svako nasilje i nad Srbima i nad Albancima i nad svakim stanovnikom Kosova i očekujem da već neko bude kažnjen za dosadašnje incidente - rekao je Vulin novinarima u Klokotu kod Kosovske Vitine. 

Vulin je upozorio da dok se ne kazne oni koji su započeli seriju incidenata možemo računati da će se incidenti nastaviti i neprekidno dešavati. 

- Ja nikako da čujem legitimne predstavnike Prištine koji će izaći i reći energično osuđujemo svako nasilje nad Srbima, ono je neprihvatljivo i ono ne sme da se desi - kazao je on podsetivši da zvanična Priština nije osudila nasilje nad dečakom koji je izboden u Mitrovici prošle sedmice i da niko zbog toga nije uhapšen. 

- Dok se to zlo ne bude kaznilo možemo očekivati da će se spirala nasilja nastaviti. Očekujemo od međunarodne zajednice da preuzme odgovornost kada niko drugi neće i da razume da mora da se ponaša drugačije, da će nasilje zapaliti Kosovo a to ne sme da se desi - upozorio je Vulin.

On je podsetio da je pre nešto više od dve godine u Kosovskoj Mitrovici povređen u eksploziji bombe dečak Borivoje Vučetić ali da niko do danas nije kažnjen zbog toga i da mališan već viš od dve godine živi sa gelerima u telu.

Tagovi: