14.04.2015.

07:34

Foto:

Vesti

TADIĆ ODLUČIO: Nećemo sa SNS, ali ni sa DS!

Tadić je za današnje "Novosti" rekao da su gotovo svi ministri "iskompromitovani aferama i štrajkovima u svojim sektorima, a sve je kulminiralo aferom sa padom helikoptera".

- Nekompetentnost vlade došla je dotle da se sada plaća cena i ljudskim životima. Zato nekompetentni ministri moraju da budu javno smenjeni, a ne zamenjeni u rekonstrukciji. A to je u nadležnosti Vučića, koji je svakim danom sve odgovorniji za štetu koju proizvode - rekao je Tadić.

On smatra da nijedna makroekonomska mera nije doneta u prve dve godine.

- A kada su donete, to je učinjeno na pogrešan način, bez podsticaja zapošljavanja, uvođenjem samo brutalnih mera štednje. Za tri godine su promenili tri ministra finansija, pet ministara privrede i bar tri različite ekonomske politike - istakao je Tadić.

Što se tiče borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, prema njegovim rečima, ona će se "na kraju meriti brojem pravosnažno osuđenih, a ne brojem medijskih prikaza te borbe".

Lider SDS je rekao da je "vlada iz senke ne nudi nikakav plan i rešenje, već samo ad hok reaguje na besmislene poteze Vlade".

Na pitanje zbog čega SDS neće biti na mitingu DS, Tadić je naveo da je SDS "usmerena na rešenja, a ne na uzaludno trošenje energije građana neuspešnim i infantilnim političkim akcijama i mitingašenjem koje nas vraća u atmosferu devedesetih".

- Pritom, to nisu mitinzi opozicije protiv vlasti, već vlasti protiv vlasti. Ne želimo da učestvujemo u njihovoj borbi za golo očuvanje pozicija - zaključio je Tadić.

Tagovi: