15.05.2015.

22:00

Foto:

Vesti

I VOJA SE RAZBACIVAO Bojani Maljević namenio 895.800 evra!

Dokumentacija do koje smo došli pokazuje da su Ugovor o finansiranju produkcije igrane TV serije (projekat "Moderno ropstvo" podrazumevao je 13 epizoda po 45 minuta) potpisali 19. decembra 2006. Slobodan Lalović i Bojana Maljević.

SKUPA IDEJA
Sećam se da je ideja bila dobra, mada je to možda i moglo skromnije
Slobodan Lalović, bivši ministar rada

Ugovoru je prethodio zaključak Vlade od 23. novembra 2006. kojim se prihvata finansiranje projekta i obavezuje Ministarstvo finansija da iz budžetske rezerve isplati 6.000.000 dinara samo za "početne radnje" na sprovođenju projekta.

Cilj informisanje

Cilj je informisanje javnosti o problemu trgovine ljudima, podizanje nivoa svesti rizičnih grupa, klijenata i potencijalnih eksploatatora žrtava, kao i stručnjaka koji mogu doći u kontakt sa žrtvama, piše u ugovoru.

Beta

Maljevićeva je, međutim, umesto da snimi 585 minuta serije, projekat završila filmom koji traje jedva 90 minuta i koji nikad nije stigao do bioskopa! Budžet filma je, kako smo već objavili, smanjen 2011. na 25 miliona dinara. Te pare su, iako je uveliko trajala ekonomska kriza, isplaćene iz budžetskih rezervi, a sve je išlo preko MUP, koji je tada vodio Ivica Dačić.

Vojislav Koštunica juče nije bio dostupan za komentar, dok se Bojana Maljević nije oglašavala. Slobodan Lalović, s druge strane, tvrdi da se "ne seća kako je to tehnički izgledalo jer je bilo davno".

- To je trebalo da bude serijal. Počelo je da se realizuje, pa je sve stalo. Sećam se da je ideja bila dobra, tema aktuelna i da je bilo važno da podignemo svest o tom problemu. Serijal je trebalo da se prikazuje i u inostranstvu. Možda je to i moglo skromnije... - ističe Lalović.

Smanjen budžet

Ivica Dačić naglašava da je ovaj projekat nasledio i da je procenjeno da je to mnogo novca, zbog čega je prvobitni budžet smanjen.

- Tražili smo način da se izbegne spor pred sudom, a da istovremeno imamo i neku korist u evropskim integracijama - zaključuje Dačić.

Tagovi: