26.05.2015.

18:12

Foto:

Vesti

LUDA PRIČA U DS! Šutanovac optužuje: Borko je vučićevac!

Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac na neformalnim sastancima rukovodstva DS u više navrata je optužio potpredsednika stranke Borislava Stefanovića da tajno radi za Aleksandra Vučića!

Šutanovac je ljudima iz vrha DS rekao kako ima pouzdana saznanja o tome da se Stefanović tajno viđa s Vučićem i da u dogovoru s njim cepa partiju.

Postoje dokazi?

Prema rečima našeg izvora, Šutanovac je besan zbog Borkovih samostalnih istupa u javnosti.

- Šule je ubeđen da je Borko Vučićev trojanski konj! To je za njega jedino objašnjenje za Borkovo pojavljivanje u medijima i pisanje zasebnog stranačkog programa... I zaista, jedino Vučiću i SNS idu u prilog nove podele unutar DS! Šutanovac tvrdi da su se u poslednjih mesec dana Borko i Vučić tajno videli najmanje dva puta, jednom u ekskluzivnom restoranu zatvorenog tipa na Senjaku, a drugi put u vinskom podrumu u Vučićevoj porodičnoj kući u Jajincima! - ističe naš sagovornik, i dodaje da je bivši ministar čak rekao kako može da nabavi i dokaze o tajnim susretima dvojice političara.

 

Sve podele Demokratske stranke

* 1990. Liberalna stranka Nikole Miloševića
* 1992. Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice
* 1994. Demokratski centar Dragoljuba Mićunovića
* 2000. Narodna demokratska stranka Slobodana Vuksanovića
* 2003 G17 plus Mlađana Dinkića
* 2005. LDP Čedomira Jovanovića
* 2012. Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića
* 2014. SDS Borisa Tadića

Zvanično, niko od demokrata nije želeo da potvrdi ova saznanja. Poslanik DS Dragan Šutanovac kaže da ništa od navedenog nije istina:

- Ne želim da učestvujem u vašim spin tekstovima!
Slično je reagovao i Borko Stefanović, koji tvrdi da su priče o njegovim navodnim susretima s premijerom čista budalaština.

- Ne viđam se s Vučićem, niti planiram to da činim! Čak i ne komuniciram s njim, osim u Skupštini. On je moj politički protivnik i svi takvi navodi su besmisleni. Takođe, ponoviću po stoti put, ne cepam DS ni za čiji račun - kategoričan je Stefanović, dok komentar lidera DS Bojana Pajtića nismo dobili.

Susreti s Vučićem bi prilično kompromitovali demokrate, koje se zaklinju da su jedina i prava opozicija!
Dragomir Anđelković, analitičar

Takođe, ni u premijerovom kabinetu juče nisu bili raspoloženi za razgovor ovim povodom.

Minus za DS

Analitičar Dragomir Anđelković kaže da bi eventualni kontakti vlasti i opozicije bili dodatni minus za DS.

- Susreti s Vučićem bi prilično kompromitovali demokrate, koje se zaklinju da su jedina i prava opozicija! Posebno u ovoj fazi, kada postoje samo ostaci ostataka DS. Međutim, verujem da bi se svako od njih rado viđao s Vučićem, ali da to ostane van očiju javnosti. S druge strane, premijer nema nikakav interes da se sastaje s Borkom i demokratama, koji imaju jako nizak rejting - zaključuje Anđelković.

Tagovi: