25.06.2015.

14:05

Foto:

Vesti

HIT OPOZICIJA Pitali Vučićevu sliku u holu Skupštine! (VIDEO)

Opozicija je, negodujući što premijer Aleksandar Vučić i članovi Vlade Srbije ni ovog poslednjeg četvrka u mesecu nisu došli u parlament da odgovaraju na pitanja poslanika, postavila maketu isped mikrofona, na kojoj su bili Vučić i ministri, pa su se na taj način njima "obraćali".

Poslanica SDS Branka Karavidić upitala je premijera da li je Vlada Srbije razmatrala platformu predsednika države Tomislava Nikolića o Kosovu i Metohiji i ukoliko jeste kakav je stav članova vlade, da li se taj tekst kosi sa potpisanim Briselskim sporazumom i da li će se on naći u parlamentu, da li u istom ili izmenjenom obliku.

Poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović je, obraćajući se maketi Vlade Srbije, rekao da ne zna zašto vlada "beži iz parlamenta", a pitanje koje je postavio premijeru je šta će Srbija učiniti da Mađarska ne podigne ogradu na granici.

- Molim vas da obezbedite da Srbija ne bude ostrvo. Molim vas obezbedite da za vreme ove vlade držva ne bude ograđena - rekao je Veselinović, napomenuvši da članovi Vlade Srbije već godinu dana nisu bili u parlamentu poslednjeg četvrka u mesecu.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković izbrojao je da je od udesa vojnog helikoptera, kada je poginulo sedam ljudi, prošlo 105 dana, a da odgovora Vlade Srbije na pitanja poslanika o toj nesreći jos uvek nema.

Njegov stranački kolega Vladimir Pavićević upitao je da li je policija otkrila ko je naručilac prebijanja nekadašnjeg dekana FPN Ilije Vujačića i pomoćnika ministra prosvete Milovana Šuvakova.

Poslovnik o radu parlamenta predviđa da članovi Vlade Srbije svakog poslednjeg četvrka u mesecu kada zaseda parlament, od 16 do 19 sati, odgovaraju na pitanja poslanika.

 

Tagovi: