08.07.2015.

19:04

Foto:

Vesti

MILIĆEVIĆ: Rezolucija vodila daljim tenzijama

Milićević je, u izjavi Tanjugu, istakao da pomirenje ne može da dođe na novim podelama, tenzijama i nerazumevanjem.

- Akcenat mora i treba da bude na kulturi pomirenja, poštovanja i međusobnog uvažavanja, ali i na uravnoteženom pristupu kada govorimo o svim žrtvama - rekao je Milićević.

On je dodao da britanska rezolucija o Srebrenici nije na pravi način cenila konstruktivan doprinos Srbije procesu stabilizacije u regionu.

Milićević je podsetio da je srpski parlament jedini u regionu koji je osudio zločine nad drugim narodom, dok je srpsko pravosuđe istovremeno procesuiralo brojne odgovorne za događaje u Srebrenici.

- Srbija je mnogo puta do sada pokazala svoju posvećenost i opredeljenost u borbi za osudu i sankcionisanje svih zločina. Srbija želi, i to je pokazala, mir, stabilnost, dobrosusedske odnose, saradnju i prosperitet u regionu- rekao je Milićević.

Kako je istakao Socijalistička partija Srbije u potpunosti podržava spremnost predsednika Vlade Srbije da ode na obeležavanje 20 godina Srebrenice.

- Srbija želi kroz razgovor i dijalog da rešava sva otvorena pitanja, ukoliko ona postoje, ali isto tako Srbija neće dozvoliti da je bilo ko ponižava. SPS daje punu podršku Vladi Srbije u odbrani nacionalnih i državnih interesa, jer samo Srbija koja brani svoje nacionalne i državne interese može da bude jaka, poštovana i uvažavana - rekao je Milićević.

On je naglasio da Srbija poštuje integritet Bosne i Hercegovine, ali da u skladu sa Dejtonskim sporazumom, šti i interese Republike Srpske.

- Zahvalni smo svima koji su nam pomogli - Rusiji, Kini i mnogim drugima koji su pokazali spremnost da nam pomognu. To potvrđuje ispravnost naše spoljne politike - zaključio je Milićević.
 

Tagovi: