10.07.2015.

09:54

Foto:

Vesti

HAG UBIJA MLADIĆA! Ponovo pomeren dolazak ruskih lekara!

Haški tribunal ponovo je pomerio dolazak ruskih lekara koji bi trebalo da dođu iz Moskve u Sheveningen da pregledaju Ratka Mladića.

Stručnjaci sa Instituta “Bakunjin” umesto 16. jula u Hagu će boraviti 20. i 21. jula. Darko Mladić, generalov sin, za “Novosti” kaže da su “moćnici iz Haga na isti način sabotirali pregled i u decembru prošle godine”.

- I tada su sedam dana pre dogovorenog datuma pomerili termin kad ruski lekari mogu da dođu - kaže Darko Mladić. - Pošto su to vrhunski stručnjaci sa Instituta “Bakunjin”, koji po više meseci unapred imaju isplanirane obaveze, oni zimus nisu mogli da dođu na drugi, promenjeni termin. Sada haškim vrhuškama neće uspeti ovaj menevar, jer su specijalisti kardiologije i neuropsihijatrije prihvatili novi datum.

Darko Mladić naglašava da njegov otac u Hagu ima nepravedno suđenje, da se odbrana sabotira na sve moguće načine i da se zastrašuju svedoci. Usred suđenja otvaraju se novi slučajevi poput “Tomašnice” kod Prijedora, gde je otkrivena masovna grobnica. A sa druge strane, odbrani se ne daje dovoljno vremena za pripremu.

- Vrlo malo je tu prava, a mnogo politike - kaže mlađi Mladić. - I kroz rezoluciju o Srebrenici pokušali su da nametnu genocid, jer znaju da genocida nema kad su žene, deca i starci preživeli. Zato sad izmišljaju da su žene razdvajane od muškaraca i odvođene na silovanje. A zna se dobro da su autobusima odvezene za Tuzlu i druge gradove.

Pomeren datum pregleda Ratka Mladića

Tagovi: