06.08.2015.

12:32

Foto:

Vesti

DEMOKRATE TRAŽE: Kaznite odgovorne za grafite protiv Pajtića

Novosadske demokrate navode da su "zgrožene" grafitima, te da poziv "na linč" Pajtića predstavlja najgoru i najsramniju poruku do sada.

- Mesecima unazad, svakodnevno niču nedopustive poruke mržnje na novosadskim ulicama. Nezapamćen govor mržnje jasno govori da oni koji misle drugačije treba da strahuju za svoj, živote svoje porodice i svojih istomišljenika. Danas u Novom Sadu više niko nije bezbedan - navode demokrate u saopštenju.

Poručuju i da će društvo, ukoliko ne pošalje jasnu poruku da je pozivanje na smrt druge osobe nedopustivo i kažnjivo najvišim kaznama, pasti na najvažnijem ispitu.

Novosadski DS poziva nadležne da što pre utvrde ko stoji iza takvih poruka,a napominju da je Novi Sad pokriven video nadzorom i da su mesta na kojima su osvanuli grafiti prometna, te da je lako utvrditi počinioce ukoliko postoji volja.

- Pozivamo gradonačelnika (Miloša Vučevića) da svojim uticajem utiče na nadležne da ovake izgrede spreče i omogući rad gradskim službama poput ''anti-grafit'' jedinice da svoj posao rade nepristasno i efikasno, te da poruke mržnje obrišu čim osvanu kako bi se zaštitile porodice oštećenih, ali i naši najmlađi sugrađani - stoji u saopštenju.

Demokrate pozivaju kolege iz drugih političkih partija da se u obraćanjima političkim protivnicima ne služe govorom mržnje. 

- DS je podnela najveći gubitak od svih, želimo da verujemo da je od tada naše društvo naučilo lekciju. Ne ponovilo se - poručuju demokrate.

Na novosadskim ulicama pojavili su se grafiti mržnje protiv Pajtića, a gradonačelnik Vučević najoštrije je osudio taj vandalski čin i naložio Antigrafit jedinici JKP "Gradsko zelenilo" da ih odmah uklone.

Tagovi: