07.08.2015.

11:55

Foto:

Vesti

(VIDEO) DS OSTAJE BEZ VILE U KRUNSKOJ Objekat se vraća vlasniku!

- Čekali smo jedan dokument koji je trebalo da stigne iz Kanade i stigao je i očekujem, pošto smo sproveli raspravu, u narednih ne duže od mesec dana rešenje koje ćemo ekspedovati, znači vratićemo starom vlasniku kuću - rekao je direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić.

Sekulić je naveo da je Agencija čekala potrebni dokument od stranog državljanina iz Kanade i da je sada otklonjena i poslednja prepreka za vraćanje kuće.

Generalni sekretar demokrata Milan Popović, rekao je za Tanjug da će ta stranka poštovati zakon, a po pravosnažnosti rešenja o vraćanju vile razgovarati sa novim vlasnikom.

- Odavno znamo da je to u proceduri i da su naslednici podneli zahtev za vraćanje vile, ali nemamo informaciju da je to dovedeno do kraja. U svakom slučaju, poštovaćemo zakon - rekao je Popović.

Popović navodi da u zakonu stoji i da zakupac po pravosnažnosti rešenja ima pravo da pod istim uslovima nastavi da zakupljuje te prostorije naredne tri godine.

Kaže da to ne znači da će demokrate u Krunskoj 69 biti te tri godine, ali da će sigurno to vreme iskoristiti da nađu alternativu i novo sedište stranke ukoliko naslednici ne budu raspoloženi da i dalje nju daju pod zakup.

- Razgovaraćemo sa naslednicima od trenutka pravosnažnosti - poručio je Popović.

Zahtev za vraćanje vile u Krunskoj 69, koja se sada vodi kao svojina Srbije, podneli su potomci inženjera i pronalazača železničkih kočnica Dobrivoja Božića.

Vila u Krunskoj 69 je površine oko 650 metara kvadratnih, a sedište je DS od 1995. godine. 

Tagovi: