20.08.2015.

19:34

Foto:

Vesti

VUČIĆ ODGOVORIO HRVATIMA: Nismo tražili smenu vlasti u Vukovaru!

- Kao predsednik Vlade Republike Srbije imam obavezu da odgovorno i ozbiljno odgovaram na neretko i pomalo besmislene optužbe koje dolaze na račun naše zemlje i naše vlade i našeg naroda Ovo je jedna od tih- rekao je premijer reagujući na optužbe HDZ da je Vlada Srbije na čelu sa njim kao premijerom zahtevala raspuštanje gradskog veća Vukovara, mešajući se tako u unutrašnja pitanja Hrvatske.

- Nikada ni ja kao predsednik, ni Vlada Srbije nismo tražili bilo kakvo raspuštanje bilo kojeg gradskog veća. Nismo tražili promenu izborne volje hrvatskog naroda ni u Vukovaru, niti u bilo kojem drugom mestu, niti smo tražili promenu volje srpskog naroda ni u Vukovaru, niti u bilo kojem drugom mestu...Nismo se mešali nikada u ono što je hrvatski narod odlučivao i svi ostali građani Hrvatske- istakao je premijer.

Ono što smo tražili, rekao je Vučić, jesu osnovna, elementarna prava za srpski narod.

- I to ćemo nastaviti da tražimo- naglasio je. 

On je rekao da će i on i Vlada Srbije istovremeno ulagati i u budućnosti ogromne napore i veliku energiju da sačuvamo dobre odnose sa Republikom Hrvatskom.

- Nadam se da jedini način da se vodi uspešna izborna kampanja u nama susednoj zemlji neće biti taj da se nešto kaže ili učini protiv Srba - primetio je premijer.

Vučić je poručio predstavnicima HDZ kao velike političke stranke da je, ukoliko im je lakše, uvek bolje da napadnu njega kao predsednika Vlade Srbije i srpsku vladu..

- Ali, voleli bismo da Srbi u Hrvatskoj mogu da žive u miru, da imaju punu slobodu izražavanja, da imaju pravo na korišćenje svog jezika i pisma - istakao je Vučić.

On je rekao da bi u tom slučaju i on i srpska vlada bili zadovoljni i više ni na koji način u budućnosti ne bi ni reagovali. 

- Na političke napade nemamo pravo, a možda imamo i obavezu da na te napade ne odgovaramo ili da odgovore prećutimo, upravo zbog odgovornosti koju imamo prema našem narodu - zaključio je predsednik vlade Srbije.
 

Tagovi: