21.08.2015.

19:19

Foto:

Vesti

TAČI PRETI SRBIJI Vaš san je završen, ako pokrenete rat izgubićete ga!

- Čuo sam oštre reci Dačića. Razumem da je on u predizbornoj kampanji, ali dijalog Beograda i Prištine se nastavlja. Sledeće nedelje srešćemo se u Briselu i nadam se da ćemo dogovoriti važne dogovore - o telekomunikacijama, energetici, ZSO- rekao je Tači u Njujorku.

Osvrćući se na izlaganje šefa srpske diplomatije Tači je rekao da su Albanci uvek bili većina na Kosovu i da Dačić mora da shvati da se srpska administracija, vojska i policija nikad neće vratiti.

- Vaš san je završen jednom za svagda, ako pokrenete rat izgubićete- rekao je on.

Za mapu sa srpskim kulturnim nasleđem na Kosovu i onim šta je uništeno, o kojoj je govorio Dačić, Tači je rekao da je to "propagandna brošura" i očajnički čin, kao i da su srpske snage uništile preko 300 verskih objekata na Kosovu. 

On je na sednici SB UN rekao da je Kosovo već članica Svetske banke i MMF i 

da je Kosovo sposobno da postane članica Uneskoa pre nego što postane članica UN pod uslovom da dobije dve trećine glasova podrške. "Konačan ishod ćemo znati u novembru", dodao je on, dodavši da Priština razume da UN ne žele da budu odgovorne i da prepuštaju članicama da odluče o tome.

Tači takođe tvrdi da je srpsko versko i kulturno nasleđe na Kosovu bezbedno. On je pozvao članice SB UN da posete Kosovo i uvere se u to.

On je podsetio i da su na Kosovu usvojeni amandmani koji omogućavaju formiranje Specijalnog suda.

Pomenuo je i probleme na Kosovu, ali je istakao da je Kosovo danas bezbedno. 

-Mi smo šampioni u borbi protiv ekstremizma u regionu- tvrdi Tači.
 

Tagovi: