02.09.2015.

14:09

Foto:

Vesti

KARADŽIĆ BOLESTAN, plaši se sudbine Mileta Mrkšića!

- To što je tražio, nije tražio bez osnova. U podnesku je napisano da se na statusnoj konferenciji raspravi o tome jer mu je pogoršano zdravstveno stanje – rekao je Petronijević, dodajući da ne može da kaže ništa konkretnije.

"Radio Slobodna Evropa" javio je da je Karadžić, povodom svog zdravstvenog stanja, u podnesku tražio testove koji nisu obavljeni još od dolaska u pritvorsku jedinicu pre sedam godina. On je izneo i svoje strahove u vezi sa "abnormalno visokim postotkom bolesti među kolegama pritvorenicima", podsećajući da je general Mile Mrkšić nedavno umro od karcinoma pluća u portugalskom zatvoru.

Radio navodi da je Karadžić već ove godine obavestio sud da je dobio šećernu bolest, ali i da tvrdi da pritvor u kojem boravi izaziva rak, pominjući Vojislava Šešelja i Gorana Hadžića, koji su oboleli.

On je sudije obavestio i da će podneti 102. po redu zahtev za utvrđivanje kršenja obaveza objavljivanja materijala, tvrdeći da tužilaštvo i dalje prikriva potencijalno oslobađajući dokazni materijal u vezi sa optužbama protiv njega.

Tagovi: