07.09.2015.

07:46

Foto:

Vesti

ĐURIĆ: Evropo, osvesti se! Na KiM je otvorena sezona lova na Srbe!


- Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno oni u enklavama i povratničkim sredinama, u kontinuitetu su izloženi napadima, bilo da su oni etički motivisani ili da je reč o klasičnim krivičnim delima iz koristoljublja - upozorio je Ðurić u razgovoru za Večernje novosti, povodom napada na 23-godišnjeg mladića iz Klokota.

- Kada neko otvoreno preti destabilizacijom i blokadom čitavog društva zbog formiranja ZSO, prirodno je da to neko shvati kao proglašenje otvorene sezone lova na Srbe - rekao je Ðurić i ocenio da se reakcija kosovske policije povodom napada na Srbe u izvesnoj meri promenila na bolje.
 

printscreen

Ðurić je rekao i da ZSO predstavlja instrument zaštite i napretka srpske zajednice na KiM i da je "teško shvatiti otpor s kojim albanska politička javnost prima tu ideju, jer ona ne ugrožava nikog, osim one albanske političare koji svoje programe zasnivaju na šovinističkim konceptima.

- Formiranje ZSO je nepovratan proces. Čini se da međunarodna zajednica kao garant sprovođenja sporazuma više nije raspoložena da Prištini toleriše razne nesuvisle izgovore za otežavanje procesa normalizacije i to mi uliva nadu da će ZSO biti formirana usloro - zaključio je Ðurić za Novosti. 

Tagovi: