25.09.2015.

18:21

Foto:

Vesti

DAČIĆ I DITMAN: Otvoriti dva poglavlja do kraja 2015!

Osim bilateralnih odnosa i evrointegracija Srbije, tokom razgovora u Beogradu, razmatrano je i pitanje migrantske krize, u svetlu aktuelnih događaja, ali i uoči predstojećeg zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. 

Ambasador Ditman je istakao da je za Nemačku veoma važno da se do kraja godine otvore prva dva pregovaračka poglavlja o članstvu Srbije u EU i istakao da je realno da do toga dođe nakon decembarskog sastanka Evropskog saveta.

VUČIĆ: Zaslužili smo otvaranje poglavlja do kraja godine

U razgovoru je istaknut i značaj skupa o mirovnim operacijama OEBS koji Srbija, kao predsedavajuća OEBS, organizuje tokom predstojeće debate Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1. oktobra.

Ambasador Ditman je ponovio da Nemačka poštuje odnos Srbije prema migrantima i preneo da veoma cene da je Srbija reagovala uzdržano na mere koje je preduzela Republika Hrvatska, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Postignuta je saglasnost da je najvažnije da dođe do smirivanja situacije, a ministar Dačić je izneo uverenje da će se problemi veoma brzo rešiti. 
 

Tagovi: