14.10.2015.

11:36

Foto:

Vesti

JOKSIMOVIĆ: Verujem da će Vučić naći rešenje!

- Nacrt zajedničke pregovaračke pozicije će se tek usaglašavati između zemalja članica, i očekujem da će i u konsultaciji sa nama biti uvaženi i stavovi Beograda - ocenila je Joksimović za Tanjug.

Joksimović je rekla i da je kao ministar zadužen za evropske integracije svesna koliko ima izazova i teškoća sa kojima se Srbija suočava.

- Lično verujem da će premijer, kroz direktan angažman koji pokazuje u ovom teškom procesu, naći način i model u kojem Srbija može da uspešno nastavi svoj evropski put, a da naši argumenti i naše pozicije u pogledu implementacije briselskog sporazuma budu uvažene od strane EU - poručila je Joksimović.

Istovremeno, ona je dodala da očekuje i da se nada da ćemo do kraja godine otvoriti prva pregovaračka poglavlja, jer evropske integracije ostaju strateški cilj Srbije.

- Poglavlje 35 nikada nije i ne bi trebalo da bude zamena za politički dijalog, što piše i u samom pregovaračkom okviru EU, već da prati normalizaciju odnosa koja se prati kroz sporazume postignute u političkom dijalogu, uz posredovanje EU. Zato mislim da bi pogrešno bilo ići sa nekim rešenjima koja nisu dogovorena sa obe strane - istakla je ministarka.

Tagovi: