14.10.2015.

21:28

Foto:

Vesti

NEDODIRLJIVI PAJTIĆEVCI Ukrali pare bolesnoj deci i nikom ništa?!

Svakako najstrašniji primer lopovluka jeste volšebni nestanak 157 miliona dinara namenjenih obnovi dvorca "Heterlend" za potrebe dece sa posebnim potrebama. Premda je istraga pre više od godinu dana utvrdila da su milioni namenjeni za pomoć bolesnoj deci pokradeni preko fiktivnih ugovora o rekonstrukciji i izgradnji, protiv Pajtića i njegovih pajtaša tužilaštvo ni do dan-danas nije pokrenulo nikakav proces (!?). Zašto?!

Vraćanje dugova
Sve dok tužioci moraju da vraćaju dugove političarima koji su ih progurali, biće priča kao s Pajtićem
Slobodan Pajić, bivši pripadnik MUP

Pitanje je, dakle, ko to štiti funkcionere DS i pokrajinske vlasti, o čijim brojnim kriminalnim dilovima u Fondu za razvoj, RBV i Fondu za kapitalna ulaganja Informer detaljno piše više od tri godine.
Funkcioner SNS i nekadašnji Pajtićev partijski kolega Goran Knežević tvrdi da istražni organi nipošto ne bi smeli da ignorišu niz indicija o zloupotrebama, a naročito u slučaju u kojem su oštećena bolesna deca.
- Slučaj "Heterlend" je svakako najdrastičniji primer bezobrazluka, bahatosti i bezobzirnosti Pajtićevog režima! Naravno da neko mora da odgovara za tako nešto i uveren sam da će država preduzeti sve da tako i bude. A zašto to do sada nije urađeno, nije na meni da komentarišem... - navodi Knežević.

Beta

Na drugoj strani, bivši policijski inspektor Slobodan Pajić ističe da je ključ problema u tužilaštvu, koje očigledno ignoriše policijska saznanja i štiti Pajtića.
- Kad nam tužioci budu birani na osnovu znanja i stručnosti, ovakvi slučajevi će biti procesuirani. Ali dokle god oni moraju da vraćaju dugove raznim političarima koji su ih tu postavili i progurali, imaćemo situacije kao ovu sada sa Pajtićem - objašnjava Pajić.
 

Tagovi: