17.10.2015.

10:26

Foto:

Vesti

MINISTAR UDOVIČIĆ: Vlada ni dinar ne duguje sportistima, potreban nam je novi stadion!

Vanja Udovičić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, podsetio da je Srbija svetski šampion u fudbalu u mlađim kategorijama i dodao da ako želimo da naši sportisti nastave sa takvim rezultatima moramo da imamo kvalitetan fudbalski stadion.

Udovičić podseća da smo u situaciji da ne znamo u kom trenutku će Uefa ili Fifa zabraniti utakmice na našim stadionima, i obavezati sportiste da igraju na neutralnom terenu.

Stadioni nisu bezbedni ni po igrače ni po publiku, ističe Udovičić.

Kako će detalji izgradnje stadiona tek biti poznati, Udovičić ističe kako je za sada planirano 150 miliona evra za stadion i dodaje kako će se truditi da za najmanje sredstava dobijemo najkvalitetniji stadion.

Podseća da ideja o izgradnji nacionalnog stadiona nije nova i dodaje kako se sada očekuje od Fudbalskog saveza Srbije da izađe sa novim predlozima.

- Moramo da gradimo nešto što će ostati našoj deci, ali i sportistima koji u narednih 30 ili 40 godina neće morati da razmišljaju gde će da treniraju - naglašava Udovičić.

VUČIĆ OBEĆAO MATIĆU: Daćemo 150 miliona evra za Nacionalni stadion

STADION NIČE U BLOKU 45! Spremna i lokacija za novi dom reprezentacije

VUČIĆ DUŠEBRIŽNICIMA: Ne brinite, biće para i za stadion i za bolnice!

Govoreći o finansijskim sredstvima ministar sporta podseća kako je u toj oblasti sve što je rečeno i urađeno i dodaje da Vlada ne duguje sportistima i savezima ni po jednom osnovu – ni za takmičenje, ni za nagrade ni za nacionalna priznanja.

- Sport je oblast gde ne treba postavljati pitanje da li će se nešto uraditi. Čim smo najavili tako velike stvari i te kako smo dobro o tome razmislili - kaže Udovičić i podseća da je izgradnja stadiona trogodišnji projekat.

Napominje kako je sve podrđeno Olimpijskim igrama 2016. godine i kako kaže od sportista očekuje da sve demantuju i u Srbiju se vrate sa čak 10 medalja.

Na pitanje da li su mu ispunjena očekivanja od politike kao i od sporta, Udovičić odgovara da kao bivši sportista smatra da uvek može da se radi bolje, pa da tako misli i stranka čiji je on član.

Zato zaključuje da ne bi želeo da licitira u vezi sa izborima da li su blizu ili ne, jer kako kaže misli da će premijer doneti odluku koja će bita najbolja za građane.

Tagovi: