03.12.2015.

13:01

Foto:

Vesti

KRIVIČNA PRIJAVA STIGLA U TUŽILAŠTVO! Kornicu zbog lažnog prijavljivanja preti do 5 godina zatvora!

Ona je precizirala da je u tom slučaju formiran predmet i da će biti sprovedene istražne radnje u takozvanom "skraćenom" postupku.

Za krivično delo lažno prijavljivanje, prema Krivičnom zakonu, zaprećena je kazna za od tri meseca do tri godine zatvora, a za teži oblik dela od šest meseci do pet godina zatvora.

U okviru postupka Kornic bi trebalo da bude pozvan pozvan na saslušanje u tužilaštvo povodom krivičnog dela za koje se tereti.

TUŽILAŠTVO POKRENULO POSTUPAK PROTIV KORNICA zbog lažnog prijavljivanja krivičnog dela!

Krivičnu prijavu je osnovnom tužilaštvu prosledilo Više tužilaštvo u Beogradu koje je juče odbacilo Kornicevu krivičnu prijavu protiv Damira Dragića i glavnog i odgovornog urednika lista "Informer" Dragana J.Vučićevića.

Više tužilaštvo je utvrdilo da oni nisu izvršili krivična dela prinude, povrede slobode govora i javnog istupanja i krivicnog dela zloupotrebe poverenja, kao ni bilo koje drugo krivično delo za koje bi se gonjenje preduzimalo po službenoj dužnosti i saopštilo da će protiv Kornica biti pokrenut postupak zbog lažnog prijavljivanja.

STEFANOVIĆ OBJASNIO: Lažno optuživanje premijera neće proći bez posledica!

Kornic je u prijavi opisao navodni sastanak u zemunskoj kafani sa Vučićevićem, Dragićem, kao i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim bratom Andrejom, a njene navode u nedelju je objavio list "Kurir".

Na sajtu tog lista danas je objavljeno da je glavni i odgovorni urednik Milan Lađević pozvan na saslušanje u Upravu kriminalističke policije koje je zakazano za danas, zbog navodnog izazivanja panike i nereda.

Tagovi: