09.12.2015.

12:21

Foto:

Vesti

ŠUTANOVAC: Ovo je najgori predlog budžeta!

- Ovaj predlog nije loš, ovo je najgori budžet koji se pojavio u prethodne dve decenije u parlamentu Srbije. Katastrofalan je, jer najavljuje siromašenje građana, manje transfere za zdravstvo, poljoprivredu, ministarstvo unutrašnjih poslova, odbranu… - rekao je Šutanovac novinarima u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, iz predloga se vidi da će biti smanjeni prihodi po osnovu PDV u zemlji, zatim po osnovu dobiti javnih preduzeća, i preduzeća uopšte, dok se punjenje budžeta, kako kaže, nastavlja povećanjem cena, odnosno povećanjem akciza na naftne derivate, alkohol.

- Nažalost i na prihodnoj strani je nerealan i na rashodnoj strani je, više nego jasno, politički. Dakle, ovaj budžet ni na koji način neće doprineti da se u 2016. godini u Srbiji bolje živi - smatra Šutanovac.

VUJOVIĆ: Srbiju očekuje ubrzani oporavak!

On je rekao da pored toga što će predlog budžeta koji je danas pred poslanicima povećati siromašto i broj nezaposlenih, ima i nelogičnosti.

- Vlada najavljuje otpuštanje 30.000 zaposlenih u javnom sektoru, a u isto vreme u budžetu za 2016. godinu na razdelu plata u javnom sektoru se povećava budžet - rekao je Šutanovac i zaključio da su budžet “očigledno pisali ljudi koji ne razumeju šta se zaista dešava u državi”.

Tagovi: