02.01.2016.

09:57

Foto:

Vesti

INTERVJU NENAD POPOVIĆ, PREDSEDNIK SNP: Srbija nema boljeg prijatelja od Rusije i Putina!

- Srbija treba da ima najbolju moguću saradnju s EU, ali mi nemamo interes da budemo članica te unije. Ne smemo da izgubimo carinske olakšice na ruskom tržištu.

NISAM RUSKI ČOVEK
Nisam ja nikakav ruski čovek, samo štitim srpske interese
Nenad Popović, predsednik SNP

Šta predlažete?
- Vlada treba da osnuje kancelariju za ekonomsku saradnju s Rusijom, koja će pomagati privrednicima. To je put za rast izvoza i nova radna mesta.

Za vas kažu da ste ruski čovek...
- Nisam ja nikakav ruski čovek, samo štitim srpske interese. Pa nismo slepi. Srbija nema iskrenijeg prijatelja od Rusije i Vladimira Putina. Pazite, oni su vetom blokirali britansku rezoluciju o Srebrenici, sprečivši tako da Srbi budu kolektivno žigosani kao genocidan narod. Kad je lažna država Kosovo trebalo da uđe u Unesko, sprečili su da Pećkom patrijaršijom i Visokim Dečanima upravlja Hašim Tači.

Public

Malo ljudi zna da je Putin lično posetio vaše fabrike u Rusiji? Šta mislite o njemu?
- Putin visoko ceni tehnologiju i nauku. Pokazao je da zemlja može da ima ekonomski rast samo ako štiti nacionalne interese. Zato moramo da čuvamo naše Kosovo, našu Srpsku, Srbe u Hrvatskoj i Crnoj Gori. To je preduslov za jaku ekonomiju. Kad budemo to imali, imaćemo i socijalnu pravdu u državi.

Zidom štitimo srpsku državu

Osnovali ste SNP pre godinu dana. Jeste li zadovoljni radom?
- Apsolutno! Imamo 100 odbora širom Srbije i pokazali smo zrelost da sutra vodimo državu. Borili smo se protiv prodaje "Telekoma" i odbranili smo ga. Sproveli smo peticiju protiv uvođenja sankcija Rusiji, nisu uvedene. Zalagali smo se za oštriju migrantsku politiku i podizanje zida, sad cela Evropa sprovodi to.

I dalje mislite da je zid dobro rešenje?
- Zidom štitimo nacionalnu bezbednost. Na proleće se očekuje novi talas od milion i po migranata. Ne smemo postati žarište terorizma i manjina u rođenoj zemlji. Možda to ne zvuči lepo, ali moj posao nije da ulepšavam stvarnost.

Tagovi: