05.01.2016.

20:12

Foto:

Vesti

JAVNI SERVIS SILUJE JAVNOST SRBIJE: Žuti "novinari" sa RTS spremaju REVOLUCIJU!

Direktor RTS Dragan Bujošević, u narodu poznat kao Žuti Bujke, sa najbližim saradnicima - urednikom Informativnog programa Žutim Nenadom Lj. Stefanovićem i Žutim Oljama (Kovačević i Jovićević) - priprema žestoki medijski udar na Vladu Srbije!

VAŠE PRAVO DA NE ZNATE NIŠTA: Kako Žuti Bujke za*ebava Srbiju!

Kampanja koju "žuta ekipa" iz vrha RTS sprema ima za cilj da lansiranjem svakodnevnih političkih intriga i afera najkasnije do proleća u ovdašnjoj javnosti stvori atmosferu haosa.

Stroge direktive

Doveli Kesića da se sprda s Vučićem, Vulinom, Gašićem...

Public

Zoran Kesić, kontroverzni voditelj emisije "24 minuta" sa TV B92, u novogodišnjem programu RTS, u emisiji "A sada Rada", isprozivao je premijera Vučića i ministre Vulina i Gašića i na najprizemniji način izvređao investitore iz Emirata. Evo šta je on između ostalog rekao:
* Pravićemo klin čorbu. Gledaoci znaju šta je to jer smo izučili drevnu džedajsku veštinu "kako ni od čega napraviti nešto". Ili što bi političari rekli, "smuti, pa prospi". Pre kuvanja klin obavezno nabijte u zdrav mozak. Jer što biste čekali da Vlada to učini za vas?
* Već u "A jedan fazi" šerpa može biti izložena u obnovljenoj zgradi "Geozavoda" kao maketa budućeg veličanstvenog "Peršuna na vodi", čorba "Bin Zajed". Ubacite i žutu patku. Odvratnog je ukusa, ali uvek je lepo zezati Sinišu Malog.
* Ubacimo sitno seckano biračko telo, koje prvo treba lepo istući agresivnim državnim udarima. Ubacujemo birače da se krčkaju u nadi da će biti bolje. Ubacujemo luk, koji naravno mnogima iz ...... viri, a pošto ovo kuvamo na RTS, red je da o fasadu lonca razbijemo jaje.
* Od egzotičnih začina preporučujem prstohvat vulinskog ludog praha. Ovo je čorba za jednu osobu, ali slobodno mogu da je konzumiraju sva trojica Vulina. Imamo i Gašićevu takozvanu Batinu kleku. Novinarke znaju šta je to, nažalost. Umesto bibera, možete da ubacite malo ministarskog "džibera".
* Evo i jedan bitan začin za čorbu. To je premijerski znoj, u narodu poznat kao srpske suze. Ovo prvi put radim u istoriji...
Kesić je u ovoj emisiji rekao i da će se, ako bude sreće, od marta videti u udarnom terminu. Nije precizirao na kojoj televiziji. Neki tumače da je to bila najava njegovog prelaska na RTS!

Kako prenose naši izvori iz samog vrha Javnog medijskog servisa, Žuti Bujke, suočen sa činjenicom da ni posle više od pola godine na najvažnijoj medijskoj funkciji u državi nije ostvario gotovo nikakav pomak u poslovanju Javnog servisa, odlučio je da, kako sam u poverenju govori saradnicima, od sebe napravi "političku činjenicu"!?!

- Bujke iz nekog razloga veruje da će neko iz vrha vlasti pokušati da ga smeni i zato sada žuri da se dokaže kao najveći opozicionar i da od sebe napravi nekakvu žrtvu političkog progona!?! I on i Stefanović već neko vreme pripremaju kolege za zaokret uređivačke politike i to tako što na skoro svakom kolegijumu kukaju da trpe strašne pritiske od Vlade Srbije i Vučića! - prenosi naš sagovornik.

Krenuli smo tragom informacija o pritiscima vlasti na rukovodstvo RTS i pokušali juče da ih proverimo u Vladi.

Zvanično niko nije hteo da govori na ovu temu, ali nam je u kabinetu premijera Aleksandra Vučića rečeno da se on mesecima nije čuo ni sa kim od čelnih ljudi Javnog servisa!

DOSTA ZLOČINA! Javni servis postao najgora javna kuća!

- Mogu da vam garantujem da se premijer mesecima nije čuo ni sa Bujoševićem, niti sa bilo kojim drugim čovekom iz vrha RTS. Koliko znam, Vučić i Bujošević su se nakratko videli početkom decembra kada je on poslednji put gostovao na državnoj televiziji. Ali, tada su samo razmenili par kurtoaznih rečenica. Nema ni govora o bilo kakvom pritisku! Uostalom, ako ima tog pritiska, zašto ako su već hrabri i pošteni novinari ćute o tome?! - kaže nam izvor iz Vlade, blizak saradnik premijera Vučića.

Inače, prvi konkretan dokaz da se sprema ozbiljna promena uređivačke politike RTS stigao nam je u nedelju uveče kada je u novogodišnjem programu Javnog servisa gostovao kontroverzni voditelj Zoran Kesić (pogledajte okvir)!

HAJKA RTS NA INFORMER! Skandalozna zloupotreba Javnog servisa Srbije!

- Ljudi, pa zar iko veruje da je ona voditeljka Rada Đurić sama u program pozvala Kesića da se u prazničnu nedelju na najprizemniji način sprda sa Vučićem, Vulinom, Gašićem i celom Vladom Srbije?! To je, naravno, bila odluka urednice Zabavnog programa Olje Kovačević, koja već mesecima insistira da RTS preuzme Kesićevu emisiju, koja se do početka decembra emitovala na B92! - objašnjava izvor Informera sa RTS.

Bez teksta

U RTS juče nisu hteli zvanično da komentarišu naša saznanja. Žuti Bujke je saslušao naša pitanja i samo nam kratko rekao: "Doviđenja", dok Žuti Nenad Lj. Stefanović i generalni sekretar RTS Stanislav Veljković nisu imali nikakav komentar.

Tagovi: