27.01.2016.

22:47

Foto:

Vesti

PODMETANJA PRIŠTINE: Đurić demantovao Mustafine navode o formiranju ZSO!

On je naveo da se to posbeno odnosi na izjave u vezi sa izradom Statuta Zajednice srpskih opština.

- Tvrdnjom da je večeras dogovoreno da se na Statutu ZSO radi na osnovu odluke kosovskog ustavnog suda Mustafa je izrekao direktnu laž - naglasio je Đurić u izjavi Tanjugu.

Đurić je kazao da je laž i tvrdnja Mustafe da nije dogovoreno da se odmah počne s izradom statuta ZSO. 

- Dovoljno je pogledati saopštenje visoke predstavnice za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Federike Mogerini da bi se ustanovilo da li su Mustafini navodi istiniti ili lažni - poručuje on. 

Đurić naglašava da činjenica da vođe separatista na Kosovu i Metohije nisu sačekale ni da izađu iz zgrade da počnu sa netačnim interpretacijama, govori o njihovom odnosu prema obavezama koje su preuzeli i ukupnoj normalizaciji odnosa. 

Nakon današnje runde dijaloga kosovski premijer je rekao da sporazum o ZSO može biti primenjen jedino u skladu sa odlukom Ustavnog suda Kosova. 

Na pitanje da li će početi da se radi na Statutu ZSO, odgovorio je da u Prištini analiziraju odluku Ustavnog suda, da će omogućiti radnim grupama da rade na tome, ali da večeras, kako tvrdi, nisu dogovoreni nikakvi rokovi u vezi s tim. 

Mogerini je u saopštenju istakla da su današnji razgovori bili fokusirani i na posvećenost obe strane da rade na implementaciji sporazuma o uspostavljanju Zajednice srpskih opština, a na osnovama do sada potpisanih sporazuma

PROČITAJTE JOŠ:

ĐURIĆ U BRISELU: Beograd ne prihata nikakvu reviziju sporazuma o ZSO!

DIJALOG U BRISELU: Vučić se sastao sa Mogerini, slede trilateralni razgovori

FEDERIKA MOGERINI O DIJALOGU: Konstruktivan pristup Beograda i Prištine u rešavanju problema!

 

Tagovi: