02.02.2016.

10:51

Foto:

Vesti

KONFERENCIJA O SIRIJI Vučić sa svetskim liderima uskoro u Londonu!

Ujedinjeno Kraljevstvo, Nemačka, Kuvajt, Norveška i Ujedinjene nacije će biti domaćini konferencije u Londonu, kako bi se sakupila značajna nova sredstva radi izlaženja u susret trenutnim i dugoročnim potrebama onih koji su ugroženi.

Ovaj događaj će biti nastavak prethodne tri konferencije, koje su, velikodušno, održane u Kuvajtu.

Sirija je zahvaćena najvećom humanitarnom krizom na svetu. Milijarde dolara međunarodne pomoći su potrebne da bi se pružila podrška ljudima. 

Konferencija će, takođe, pred sebe staviti ambiciozne ciljeve o obrazovanju i ekonomskim mogućnostima, radi transformacije života izbeglica zahvaćenih sirijskom krizom.

Domaćini Konferencije

Dejvid Kameron britanski premijer

Angela Merkel nemačka kancelarka

Erna Solberg norveška premijerka

Ban Ki Mun generalni sekretar UN

Sabah al-Ahmad al-Sabah kuvajtski emir

 

 

Inače, međuagencijska pomoć UN u 2016., za sirijsku krizu je procenjena na 7,73 milijarde dolara. Regionalnim vladama koje su pogođene ovim su potrebna dodatna sredstva u iznosu od 1,2 milijarde dolara, kao deo nacionalnog plana reagovanja.

Na konferenciji se očekuje učešće: predsednika Vlada Bugarske, Slovačke, Češke, Finske, Estonije, Švedske, Luksemburga, Grčke, Slovenije, Turske, Libana, Austrije, Belgije, Maroka, Kazahstana, Holandije, kao i predsednika  država: Hrvatske, Makedonije, Litvanije, Rumunije, Francuske, Švajcarske, ali i ministara spoljnih poslova: Mađarske, Kipra, Italije i Iraka.  

MERKELOVA U ISKUŠENJU: Nemačka vladajuća koalicija postigla sporazum o migrantima

EVROKOMORA U BRISELU: PKS podržava inicijative za rešenje migrantske krize!

Tagovi: