12.02.2016.

08:56

Foto:

Vesti

SELAKOVIĆ: Protestna nota Hagu u toku dana


- Protestna nota će u toku dana otići. Bićete upoznati (sa sadržajem) kada ona stigne - kazao je Selaković za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Povodom zahteva Tribunala za hapšenje članova SRS zbog sumnje da su uticali na svedoke tokom postupka koji se vodi protiv lidera SRS-a Vojislava Šešelja, on je ocenio da je vrlo čudnovato kako je Tribunal mesecima tražio način da se "otarasi Šešelja".

- Mnogi postupci Tribunala su nejasni. Kada pogledate slučaj Šešelja, imate dug proces, bez prvostepene presude, i sad je odjednom najveći problem sumnja za uticaj na svedoke, a nije problem što je čovek umro, iako je vlada dala garancije za tog čoveka - kazao je ministar.

DOKAZ! EVO KAKO UBIJAJU SRBE U HAGU! Premijer lično dao garancije za lečenje Tolimira u Srbiji, TRIBUNAL SE PRAVIO LUD!

On je podsetio da je u oktobru prošle godine Vlada Srbije dala garancije da osudjen na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici Zdravko Tolimir zbog lošeg zdravstvenog stanja bude pušten na privremenu slobodu, ali da Haški tribunal nije razmatrao taj zahtev, zbog čega je Tolimir deveti Srbin koji je umro u tom tribunalu.

- Kada je reč o Srbiji, Srbija ima svoje obaveze i ona mora, poštujući svoje zakone i medjunarodno preuzete obaveze, da vodi računa o svojim gradjanima - rekao je Selaković.

VUČIĆ: Hag mora da objasni zašto je pustio da Tolimir umre i zašto mu nije dozvolio da se leči!

On je ponovio da je ponašanje Haškog tribunala prema predstavniku Srbije u tom telu Saši Obradoviću nedostojan način ponašanja prema jednoj zemlji.

Premijer Vučić izjavio je juče da Srbija nikome neće dozvoliti da je ponižava, pa ni sudijama Haškog tribunala, kao i da svi u Tribunalu treba da nauče da poštuju Srbiju.

Troje članova SRS-a - Vjerica Radeta, Petar Jojić i Jovo Ostojić, osumnjičeni su za uticaj na svedoke i ometanje postupka koji se vodi protiv Šešelja. 

Tagovi: