13.02.2016.

14:05

Foto:

Vesti

VUČIĆEVIĆ ODGOVORIO NA OPTUŽBE UNS: Gospodo, nema seksizma, nema napada - Žuta Olja je u sukobu interesa!

Udruženje novinara Srbije osudilo je danas u svom saopštenju seksizam Informera u napadu na Oliveru Kovačević?! I to bi bilo u redu da danas u Informeru ima seksizma u napadu na Oliveru Kovačević. Ali, nema. Nema ni seksizma. Nema ni napada.

PLJUVAONICA

Ovo pitanje dobija na značaju i težini kada se ima u vidu da je Žuta Olja od dana objavljivanja odluke o vanrednim izborima svaku svoju emisiju pretvorila u najgoru pljuvaonicu vlasti u kojoj pravo na reč imaju samo oni čiji je životni moto parola: "Vučiću, pederu"

Danas je u Informeru samo javno postavljeno pitanje da li je gospođa Kovačević, u narodu poznatija kao Žuta Olja, u sukobu interesa s obzirom na činjenicu da je u vanbračnoj zajednici sa Borkom Stefanovićem, liderom "Levice Srbije" i nosiocem izborne liste na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima?

Ono što UNS opisuje kao "detalj iz privatnog zivota" jeste situacija bez presedana u modernoj srpskoj politici. Nikad se, naime, do sada nije desilo da voditeljka najgledanijeg političkog tok šou programa na RTS, dakle na javnom medijskom servisu koji plaćaju svi građani ove zemlje, bude supruga lidera stranke koja učestvuje na izborima.

Taj presedan traži odgovor, odgovor na pitanje koje nema nikakve veze sa seksizmom. Dakle, da li Žuta Olja može da bude objektivna u situaciji kada je njen muž aktivni učesnik na izborima?

Ovo pitanje dobija na značaju i težini kada se ima u vidu da je Žuta Olja od dana objavljivanja odluke o vanrednim izborima svaku svoju emisiju pretvorila u najgoru pljuvaonicu vlasti u kojoj pravo na reč imaju samo oni čiji je životni moto parola: "Vučiću, pederu".

Nikad se, naime, do sada nije desilo da voditeljka najgledanijeg političkog tok šou programa na RTS, dakle na javnom medijskom servisu koji plaćaju svi građani ove zemlje, bude supruga lidera stranke koja učestvuje na izborima

Tako je u poslednjoj emisiji čak napravila emisiju o temi koja ne postoji! Dovela je u studio glumca Branislava Trifunovića i režisera Gorčina Stojanovića da pljuju državu zbog ukidanja nacionalnih penzija za zaslužne umetnike, a više od pet sati pre početka emisije premijer je zvanično objavio da nikakvog ukidanja nacionalnih penzija neće biti!?!

Mi, dakle, pitamo da li je normalno da Žuta Olja, supruga opozicionog lidera, zloupotrebljava Javni servis za svoje lične i bračno-vanbračne političke interese? A to se, gospodo iz UNS nikako ne može seksizmom i napadom zvati. Osim, ako to što je žensko i što je plavuša Žutu Olju ne stavlja iznad zakona, profesionalnih principa i elementarnog morala?

Činjenica, na kraju, da UNS u roku od nekoliko sati napada Informer zbog bavljanja principima, a sramno ćuti ceo dan kada predsednik NDNV Sabahudin Gruhonjić javno poziva na linč Informera i Pinka govori dovoljno sama za sebe. Nama je, dakle, zabranjeno i da pitamo, mi se etiketiramo i nazivamo seksistima zbog bavljenja svojim poslom, a njima "sabahudinima" u obračunu sa nama je dozvoljeno sve, pa i da posredno pozivaju na nasilje!?!

P. S. Razmislite samo, šta bi bilo da je voditeljka udarne političke emisije na RTS supruga Bate Gašića ili Aleksandra Vulina? Da li bi i tada svi o tome ćutali? Da li bi i tada UNS seksistima nazivao one koji bi spomenuli tu činjenicu?

Tagovi: