15.02.2016.

22:12

Foto:

Vesti

NAJAVA HAOSA U PRIŠTINI? Kosovska policija upozorava na moguće nasilje 17.februara

- Na osnovu protesta koji su održani u prošlosti i procene situacije, Policija Kosova poseduje informaciju koja ukazuje da bi tokom protesta neki pojedinci mogli upotrebiti oružje koje može izazvati nasilje i ugroziti bezbednost građana i pripadnika policije- ističe se u saopštenju.

Policija je precizirala da bi to mogli biti razne vrste tvrdih predmeta, molotvljevi kokteli, "na isključujući ni vatreno oružje".

VELIKI NEREDI U PRIŠTINI! Demonstranti gađali zgradu vlade, policija upotrebila suzavac!

U saopstenju se, takođe, pozivaju građani da budu oprezni i uzdrže se od nasilja, jer bi to moglo dovesti do negativnih posledica po same učesnike protesta, kao i po policajce zadužene za red i javnu bezbednost.

Kosovska policija napominje da građana imaju pravo na javna okupljanja, slobodu govora, proteste i manifestacije u skladu sa ustavom i vladavinom prava. 

Istovremeno, kako se ističe, policija će učiniti sve da bi se očuvao javni red i mir, osigurala bezbednost tokom protesta i omogućilo slobodno kretanje svih građana. 

U skladu sa "operativnim planom" policije za protest 17. februara, i od predstavnika medija se očekuje da nose novinarske karte i vidljive oznake "preš".

Tagovi: