18.02.2016.

19:07

Foto:

Vesti

ODAKLE LOVA ZA TAJKUNSKI PENTHAUS?! Mrko, kako si za gajbu iskeširao 450.000 evra?

Istraživanje Informera pokazalo je da ovaj političko-estradni par, bar prema zvaničnim podacima, nikako nije mogao sebi da priušti skupocenu nekretninu od 170 kvadrata na Vračaru, čija je najmanja cena 2.600 evra po kvadratu.

I te kako sumnjivo

Naime, Mrkonjić je Agenciji za borbu protiv korupcije u svojoj imovinskoj karti prijavio penziju od 88.570 dinara i skupštinska primanja u iznosu od 113.727 dinara, što je ukupno nepunih 2.000 evra.

SUMNJIVA IMOVINA BIVŠEG MINISTRA: Mrka i Bekuta u stanu tajkuna od 450.000 evra!

Na drugoj strani, firma "Brojanica" u vlasništvu Ane Bekute od 2012. do 2014, prema podacima Agencije za privredne registre, imala je neto profit od 15.618 evra. Dakle, prosta računica pokazuje da su Mrkonjić i Bekuta skupoceni stan u strogom centru Beograda stekli na sumnjiv način?!? Osim, ako im ga neko nije poklonio. A ko bi to, kako i zašto poklanjao stan vredan skoro pola miliona evra?!

Poreska uprava: Ne smemo o istrazi!

U Poreskoj upravi su na pitanje da li će pokrenuti proveru u vezi sa ovim slučajem odgovorili da su sve informacije o poreskim obveznicima "tajna".
- Shodno Članu 7. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, svaki dokument, informacija, podatak ili druga činjenica o poreskom obvezniku se smatraju i čuvaju kao tajni podatak - kažu u upravi.

Čitavu misteriju, kako smo već objavili, dodatno "podgreva" i podatak da iza firme "Siti propertiz", koja je gradila zgradu i koja poseduje jedina dva stana čiji vlasnici nisu fizička lica, stoji "strujni tajkun" Vojin Lazarević!

LIDER SOCIJALISTA ZAVRŠIO NA VMA! Ivici Dačiću zbog Mrke šećer skočio na 17!

Ana Bekuta juče nije odgovarala na pozive, dok nam Mrkonjić nije dozvolio čak ni da postavimo pitanje:
- Doviđenja. Hvala, ćao... - odbrusio je Mrkonjić čim je čuo da zovemo iz Informera i prekinuo vezu.

Poreznici da istraže

Poreski stručnjak Đerđ Pap smatra da Poreska uprava može da proveri da li je sve regularno u ovoj kupovini.

- Postoji unakrsna procena imovine koja funkcioniše od 2003. godine. Od tada su u dva navrata nadležni zahtevali od građana da prijave imovinu veću od 300.000 evra kako bi se izvršila provera. To znači da ukoliko ste, recimo, zaradili 10.000 evra u nekom periodu, onda niste mogli kupiti neku višestruko vredniju nekretninu. Sve se da ispitati ako postoji želja i politička volja - poručuje Pap.

MRKONJIĆ OPET PROVOCIRA: Vodio sam Bekutu u Prokop i tamo nema nikoga - daleko je to od završenog!

Ekonomista Branko Dragaš kaže da u Srbiji ne postoje neophodni zakoni koji bi sprečili mahinacije.
- Nijedna vlast nije bila spremna za zakon o poreklu imovine. Trebalo je uvesti i zakon o konfiskaciji imovine stečene privilegijama. Takve norme treba da važe za sve javne ličnosti - zaključuje Dragaš.

Tagovi: