23.02.2016.

09:24

Foto:

Vesti

POTEŽICA: Tužiću medije koji me blate!

U opširnom pismu objavljenom u današnjoj Politici, Potežica je tada od predsednika, vlade i Ministarstva spoljnih poslova tražio da "demantuju i zaustave" napise o otmici dvoje službenika ambasade Slađane Stanković i Jovice Stepića, kao i njemu, koji su se, kako kaže, pretvorili u degutatnu hajku.

U pismu od 10 novembra prošle godine, Potežica traži odbranu svog i integriteta otetih državljana Srbije, tvrdeći da je izložen "provokativnoj medijskoj hajci, blaćenjima i lažima u medijima".

Šokiran je i užasnut pisanjem štampe o otmici službenika ambasade, ocenjujući da "ovakve neodgovorne nameštaljke ne mogu da doprinesu slučaju rešavanja nasih otetigh drzavljana i samo otežavaju situaciju".

- Sve je jasno i poznato, verovatno se zna i ko stoji iza ove kampanje i koji su njeni razlozi i motivi. Možda je zato javnosit potreban žrtveni jarac. Ali to neće moći tako da ide jer ambasador Oliver Potežica nije u svojoj službi napravio nijednu jedinu grešku. Naprotiv. A svi koji tvrde suprotno moraju to da dokažu. Ali pošto ne mogu da dokažu onda blate u medijima po poznatim scenarijima - napisao je Potežica.

On je od MSP zatražio i da formira komisiju koja će izvršiti reviziju svih viza koje su izdate u ambasadi u Libiji.

Tagovi: