25.02.2016.

16:03

Foto:

Vesti

AMBASADOR SKOT TVRDI: Meta napada nije lokacija koju smo dobili od Srbije!

To je izjavio ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

- Ima mnogo stvari koje su još nejasne i mislim da ne možemo da komentarišemo detalje - ocenio je Skot i istakao da je zato najbolje da se fokusiramo na činjenice.

- Dvoje srpskih diplomata je kidnapovano, sada su mrtvi i to je velika tragedija - rekao je Skat, koji je ministru Ivici Dačiću i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, čim je za to čuo, odmah izjavio saučešće. 

VUČIĆ PENTAGONU: Dajte dokaze da Jovica i Slađana nisu stradali od eksplozije!

Državni sekretar Džon Keri je isto bio u kontaktu sa Vučićem i obećao nastavak saradnje u pokušajima da se saznaju svi detalji i da podelimo informacije između naše dve službe, rekao je Skot. 

- Toliko znamo. U ovom trenutku najvažnija stvar je da damo prostor porodicama da žale i da nastavimo sa istragom detalja. Dok to ide, činjenice su, kako ih ja znam, da su dvoje vaših ljudi bili kidnapovani - rekao je Skot. 

Prema njegovim rečima, vlasti Srbije su u tom procesu podelile sa specijalnim službama SAD informacije o lokaciji za koju su sumnjale da otmičari drže službenike Ambasade. 

- Učinili smo šta smo mogli da saznamo da li su tamo. Nismo mogli da saznamo informacije, ali ono što mogu da kažem je da meta koja je gađana prošlog petka nije ista meta koju su sa nama podelile srpske službe bezbednosti - poručio je Skot. 

STEFANOVIĆ: Pentagon da iznese dokaze da nije umešan u ubistvo srpskih diplomata!

- Mogu da kažem da je meta koju smo pogodili bila pod stalnom prismotrom stotinama sati pre napada i tokom celog perioda nije bilo dokaza da je na toj poziciji bilo civila, a sigurno ne stranih talaca - naglasio je on. 

Tagovi: