28.02.2016.

23:52

Foto:

Vesti

ZARIF BEZ PARDONA: Iranu ne treba dozvola za raketni program!

- Nama nije potrebna ničija dozvola da razvijamo naš raketni program i ojačamo odbrambene sposobnosti Irana - rekao je Zarif u intervjuu za Iransku studentsku novinsku agenciju (ISNA).

Zarif je dodao da će se "iranski raketni program nastaviti uprkos preprekama i biće obezbeđen sa svim neophodnim materijalom i opremom", navela je Raša tudej. 

Iranska vlada je u više navrata isticala da balističke rakete koje trenutno razvija ne potpadaju pod ograničenja nametnuta rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija jer one ne nose nuklearne bojeve glave. 

- Raketne probe koje sprovodi Iran nemaju nikakve veze za rezolucijom SB UN 2231, pošto iranske rakete nisu dizajnirane da isporuče nuklearne bojeve glave-  kazao je ranije Zarif, prenela je agencija TASS. 

Komentarišući odnos Irana sa Sjedinjenim Američkim Državama, Zarif je poručio da SAD treba da napuste svoj "mentalitet sankcija". 

"Mi i dalje čekamo da vidimo da li SAD pokazuju posvećenost svojim obavezama (u vezi ukidanja sankcija) ili ne", zaključio je šef iranske diplomatije.

Tagovi: