03.03.2016.

20:28

Foto:

Vesti

ZAPADNA LOBISTKINJA NAČISTO PROLUPALA: Jelena Milić kao mafijašica, preti batinama kritičarima NATO!

Jelena Milić, direktorka Centra za evroatlantske studije i najpoznatija NATO lobistkinja u Srbiji, počela je, verovali ili ne, čak i da preti batinama onima koji se usude da kritikuju zapadni vojni savez!

Sve za masnu platu
Gospođa Milić radi ono za šta je plaćena. Njeni prihodi nisu mali, ali zahtevi njenih poslodavaca su veliki
Vladislav Jovanović, bivši šef diplomatije  

 

Milićeva je izvesnom Dušanu Markoviću, običnom građaninu koji se na Fejsbuku protivi ulasku Srbije u NATO, doslovce zapretila "posetom moćnih prijatelja" (pogledajte faksimil)!?

NATO portparolka

Pomenuti građanin Marković upitao je Milićevu na Fejsbuku zašto u svakoj prilici javno traži da naša država uđe u zapadnu vojnu alijansu. Ovako su glasila Markovićeva pitanja:

Jelena, možete li mi reći zbog čega tražite da Srbija uđe u NATO kad je NATO bombardovao Srbiju u ilegalnoj akciji agresije, bez saglasnosti Saveta bezbednosti?
I zašto govorite da NATO bombe sa osiromašenim uranijumom nisu opasne po zdravlje, kad je i američka vlada priznala da su i te kako opasne po zdravlje?
Ispod ovih pitanja Dušan Marković je postavio link ka rezultatima jednog istraživanja američkih naučnika o razornom dejstvu bombi sa osiromašenim uranijumom.

Beta

Umesto da odgovori na ova konkretna pitanja ili da ih ignoriše, Jelena Milić je odmah sasula gomilu uvreda i pretnji na račun čoveka koji je ni na koji način nije uvredio. Njene poruke prenosimo integralno sa sve pravopisnim i interpunkcijskim greškama:

"Slušajte vi, bezobrazni čoveče, mislite da ću da nasednem na vašu provokaciju! Pa jer mislite da sam ja s kruške pala? slušajte ovako, nemojte mi se više nikada obraćati ne zanimaju me vaše gluposti i laži! Jer to jasno! Sa vama neću da gubim vreme, ja koja se borim za ovu zemlju i njenu budućnost ja da se spuštam na vaš nivo, to mi ne pada na pamet! I ovo vam je upozorenje, jer u suprotnom će moji prijatelji da vas posete! I treba i sami da znate da imam moćne prijatelje! Toliko od mene!"

Kritikovala Devenporta zbog proslave Savindana

Podsetimo, Jelena Milić je u januaru 2015. godine šokirala javnost pošto je na Tviteru napala ambasadora EU Majkla Devenporta zbog toga što je u obnovljenoj školi u Obrenovcu prisustvovao proslavi Dana Svetog Save.
Milićeva je upozorila Devenporta da je Srbija sekularna država (?!), da bi potom paljbu preusmerila i na predsednika Tomislava Nikolića, nazivajući ga "Patrijarh Toma Nikolić" i tvrdeći da je svojim prisustvom u Obrenovcu "prekršio Ustav"!?!

Milićeva, koju smo pozvali da objasni zašto preti neistomišljenicima, odbila je da govori za naš list.

- Znate da ne dajem komentare za Informer... - kratko je poručila Milićeva i prekinula vezu.

Na drugoj strani, predsednica Odbora za odbranu i bezbednost Marija Obradović podvlači da niko nema prava da preti bilo kome.

- Ovo predstavlja jasno kršenje prava i zakona. Posebno je neprimereno da se žena koja važi za odličnog poznavaoca oblasti kojom se bavi prepire preko društvenih mreža i glumi portparolku NATO. Imam visoko mišljenje o Milićevoj, ali spuštanje na nivo tinejdžerskog prepucavanja potpuno je nepotrebno - naglašava Obradovićeva.

Brani agresore

Bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović kaže da je iznenađen reakcijom Milićeve, ne samo zato što je dama već i zbog besmislene hrabrosti da opravdava NATO.

- Ona pokušava da zastupa one koji su u očima srpske javnosti ostali agresori i protivnici države. Gospođa Milić očigledno radi ono za šta je plaćena. Njeni prihodi nisu mali, ali zahtevi njenih poslodavaca su veliki. Zato je primorana da upotrebljava ovakav jezik kako bi opravdala njihova očekivanja - zaključuje Jovanović.

Tagovi: