07.03.2016.

20:46

Foto:

Vesti

STRAŠNA BAHATOST ŠEFA DS: Žuti od bolesne dece ukrali 150 miliona, PAJTIĆ TRAŽI JOŠ!

Umesto da se građanima bar izvini zbog pljačke silnog novca namenjenog bolesnoj deci, Bojan Pajtić je juče u intervjuu za "Politiku" optužio SNS zato što neće da da još novca za "Heterlend"!?!

Dvorac "Heterlend", koji je trebalo da bude potpuno renoviran i još pre četiri godine predat na raspolaganje bolesnoj deci, i dan-danas je bez krova, vrata, prozora i potpuno je zarastao u korov.

ŽUTE PSIHOPATE UHVAĆENE U NAJSTRAŠNIJOJ LAŽI: Izmislili dedu da napadnu Vučića!

U međuvremenu, Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu je krajem januara ove godine podiglo optužnicu protiv bivšeg predsednika opštine Novi Bečej iz redova DS Milivoja Vrebalova i Igora Rebe, suvlasnika firme "Gardi", koja je bila izvođač radova na dvorcu zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, a budžetski novac potrošili su za sopstvene potrebe!

PAJTIĆ IMA NEKU SVOJU RAČUNICU: SNS neće osvojiti polovinu mandata!

Sve to nije smetalo Pajtiću da u jučerašnjem razgovoru za "Politiku" ustvrdi da su za krah posla krivi naprednjaci i da bi "Heterlend" mogao biti završen ako bi se tamo opet uložile državne pare!?

- Raspitao sam se o čemu je reč i rekli su mi da izvođač radova kasni u obnovi i da oni žele da za ista sredstva za taj posao završe radove, ali da im ne dozvoljavaju predstavnici lokalne samouprave iz SNS. Oni iz političkih razloga blokiraju taj projekat da bi posle mogli da kažu da krademo od dece, i to zvuči užasno i nije tačno - odvalio je Pajtić.

ŽUTI POLUDELI! Vida Ognjenović napala Vučića što je otkrio spomenik Pekiću, A SAMA SE TOLIKE GODINE NIJE SETILA!

Pajtić, koji ni juče nije hteo da govori za Informer, u intervjuu za "Politiku" nije objasnio na kog "izvođača radova" i na koja "ista sredstva" misli pošto je u istrazi nepobitno utvrđeno da su državni milioni namenjeni obnovi "Heterlenda" nenamenski potrošeni, dok je firma "Gardi" na ivici bankrotstva. Sve činjenice ukazuju, dakle, da Pajtić traži da se ovoj firmi isplati bar još 150 miliona dinara da bi uradili ono za šta su jednom već plaćeni!?!

Funkcioneri DS nisu juče hteli da komentarišu Pajtićeve navode o "Heterlendu", ali ni da odgovore na bilo koje pitanje. Na drugoj strani, potpredsednik SNS Goran Knežević kaže da odavno nije čuo veću glupost od ove Pajtićeve izjave i da ona predstavlja samo loš alibi za malverzacije koje su učinjene.

- Ovo je stvarno budalaština, posebno jer je izgovara neko ko sebe smatra relevantnim

Informer

mojugao

VLADIMIR VULETIĆ
ANALITIČAR

Stranke koriste ovaj slučaj za međusobna prepucavanja, što nije dobro jer nadležni organi treba da se bave tom aferom.

političkim faktorom. Afera "Heterlend" nije od juče i nema veze sa tim ko je na vlasti sad u Novom Bečeju. Da su imali dobru nameru, u tom dvorcu bi odavno bila smeštena deca sa posebnim potrebama i taj objekat ne bi i dan-danas bio u korovu i ruševinama. Pajtiću i njegovima je ostalo još nekoliko nedelja da budu na vlasti i bolje bi im bilo da se pokriju ušima i ćute - napominje Knežević.

Ministar za rad Aleksandar Vulin ističe da je potrebno što pre otkriti i kazniti krivce za ovu pljačku i pronaći novac.

- Ako novca nema na gradilištu, nema u banci, nema u Fondu za kapitalna ulaganja, može ga biti samo kod onih koji su dobili one silne avanse a ništa nisu uradili. To se zove pljačka državnih para i za to se ide u zatvor - konstatuje Vulin.

Hronologija slučaja "Heterlend": 

* 2010. UO Fonda za kapitalna ulaganja, na čijem čelu je bio Pajtić, odvojio 157 miliona dinara za rekonstrukciju dvorca Heterlend (po tadašnjem kursu skoro 1,5 miliona evra!)
* 2011. Fond za izvođača radova na tenderu izabrao firmu "Gardi" d.o.o. i avansno im uplatio 30 odsto ukupne sume - 46 miliona dinara
* 2011. opština Novi Bečej za nadzorni organ odabrala Institut za bezbednost i sigurnost na radu IBS
* 23. maja. 2011. trebalo je da počnu radovi i da budu gotovi za 310 dana
* decembra 2011. obustavljeni radovi a da na samom dvorcu nije urađeno gotovo ništa
* 20. marta 2012. na račun firme "Gardi" isplaćen ostatak novca iako im je dotad na račun leglo više od 82 miliona dinara, a nisu uradili ništa!
* aprila 2013. opština Novi Bečej podnela krivičnu prijavu protiv "Gardija", a u novembru naredne godine podignuta je tužba i protiv izvođača i protiv nadzornog organa
* 26. januara 2015. po nalogu Tužilaštva privedeni bivši predsednik opštine Novi Bečej i potpredsednik skupštine Vojvodine Milivoje Vrebalov, suvlasnik firme "Gardi" Igor Reba, Zoran Janković i Stojan Subotić iz IBS
* 3. februara 2015. Milivoje Vrebalov ponovo uhapšen i u pritvoru proveo 30 dana
* januara 2016. Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu protiv ove četvorice podiglo optužnice

Tagovi: