16.03.2016.

10:48

Foto:

Vesti

'ZMIJA' OPET PROVOCIRA: Srbija da prizna Kosovo!

Tači je na predavanju u Institutu za Globalnu pravdu u Hagu predstavio "četiri tačke", koje će, prema njegovim rečima, pomoći "uspostavljanju mira i saradnje" između Beograda i Prištine.

Kao prvu naveo je neophodnost uspostavljanja saradnje u borbi protiv kriminala i trgovine ljudima, kao i verskog ekstremizma.

- Neophodna je i opreznost oko uticaja Rusije - rekao je Tači, koji smatra takođe da Beograd i Priština, treba da postignu, kako je naveo, dugoročne dogovore u cilju jačanja privrede i otvaranja novih radnih mesta. 

On je, piše Koha, rekao da "Srbija treba da prizna Kosovo kao suseda i da ne sprečava njegovu medunarodnu integraciju". 

TAČI: Ne plašim se Specijalnog suda, zvaću Nikolića na inauguraciju!

- Medutim, moramo napraviti kompromis koji će omogućiti bolju budućnost - naveo je Tači, koji će poziciju kosovskog predsednika, uprkos protivljenju ujedinjene opozicije, preuzeti početkom aprila.

Prema Tačijevim rečima, za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine bitno je podsticanje regionalne saradnje i, kako je rekao, konačan nastavak unapređenja vladavine prava kako bi se postigla "pravda za žrtve".

- Mnogi navodi objavljeni su u izveštaju Dika Martija. Kosovo sprovodi veoma transparentan, medunarodni sudski postupak da se utvrdi istina. Nemamo šta da krijemo - naveo je Tači.

Tagovi: