19.03.2016.

23:08

Foto:

Vesti

NAJAVA NEMIRA NA KOSOVU: Novi protesti opozicije 26. marta!

Pred velikim brojem okupljenih pristalica, opozicija je sastanak počela kratkim predstavljanjem “neispunjenih obećanja” predstavnika aktuelne vlade na Kosovu, koje su prisutni zviždukom pozdravili.

Zatim je predsednik Alijanse za budućnost Kosova podsetio da se već nekoliko meseci suprotstavljaju Hašimu Tačiju i Isi Mustafi. 

- Njih dvojica su vratili Kosovo u nesigurnu zonu. Na severu su red i zakon improvizacija, nisu glasali za Kosovsku vojsku ali su uhapsili opoziciju. Deportovali su našeg sunarodnika da nam pokažu da imaju silu, da su država Tači i Mustafa, da su od Kosova napravili poligon krađe i kriminala, ali oni su veoma lukavi, ostavili su građane bez posla, bez prihoda, bez zdravstvenog osiguranja. Da bi spasili sebe troše Kosovo - rekao je Haradinaj.

Predstavnici aktuelne Vlade su najveća opasnost Kosovu, ukazao je Visar Imeri. 

- Ugrožava se bogatstvo, minerali, ugalj, turizam. Od zajednice i njenog proširenja ugrožava se ekonomija od stalnog porasta uvoza iz Srbije. Rast korupcije i organizovanog kriminala ugrožava dobro stanje. Realno ovoj Republici preti opasnost različitih faktora, ali praktično najveća opasnost su tri čoveka: Isa Mustafa, Hašim Tači i Kadri Veselji- poručio je Imeri.

Ljijmaj je sve građane pozvao da se pridruže novim masovnim protestima sledeće subote.

- Ostaje nam samo jedan jedini put da svi zajedno ustanemo protiv ovog režima, bez obzira iz kog mesta dolazimo, regije ili partijskog opredeljenja, dok je god Kosovo u opasnosti, mi kao udružena opozicija nećemo pokleknuti, mi smo ujedinjeniji više nego ikada - naglasio je Ljimaj, prenosi RTK2.
 

PROČITAJTE JOŠ:

EPILOG HAOSA U PRIŠTINI: Uklonjeni šatori opozicije, povređen 21 policajac i jedan novinar

(VIDEO/FOTO) GORI PRIŠTINA: Uz haos na ulicama, Tači izabran za predsednika Kosova!

OPET SE "GAĐAJU" SUZAVCEM! Poslanici na Kosovu ne mogu da se smire!

 

 

Tagovi: