24.03.2016.

12:48

Foto:

Vesti

ČEPURIN: NATO izvršio stravičan i bahat zločin, najkrvaviji posle Drugog svetskog rata!

Bombardovanje je dovelo do najtežih posledica za Srbiju. Poginulo je hiljade ljudi - većinom civili, žene, deca. Uništena je infrastruktura, kuće, mostovi. Naneta je ogromna šteta srpskoj privredi -rekao je Čepurin Sputnjiku. 

Prema njegovim rečima, posledice zagađenja teritorije na jugu Srbije radioaktivnim supstancama tek treba da budu ispitane.

- Rusija se, bez obzira na sve svoje probleme, trudila da pomogne i jeste pomagala Srbima, kako 1999. godine, tako i kasnije. Ne govorim to očekujući bilo kakvu zahvalnost Rusiji, a ona njoj i ne treba, već radi istine - ističe ruski ambasador.

Čepurin napominje da sećanja na zločine NATO neće izbledeti ni posle 20, ni posle 100 godina.

- Užasno je da zbog vojnih intervencija koje nisu odobrene od strane Saveta bezbednosti UN, u svetu još ginu ljudi. I tako su u napadu američke avijacije poginuli službenici srpske ambasade u Libiji - konstatuje ruski ambasador.

Žalosno je da Vašington neće da prizna očiglednu umešanost u ovaj incident, kaže Čepurin, navodeći da nema ni rezultata istrage, ni izvinjenja, ni kazne za krivce, ni kompenzacija porodicama ubijenih.

On je primetio i da se, sticajem okolnosti, na godišnjicu agresije NATO protiv Srbije u kontekstu procesa u Haškom tribunalu ponovo nameće tema "tobožnje srpske odgovornosti za tragične događaje na teritoriji bivše Jugoslavije početkom devedesetih godina".

Tagovi: