31.03.2016.

13:28

Foto:

Vesti

SUZANA PAUNOVIĆ: Ugljanin od BNV-a pravi ekspozituru svoje stranke!




Paunović je, reagujući na izjavu Ugljanina da je Akcioni plan za manjine usvojen tajno, poručila da predsednik BNV-a "živi u, samo njemu poznatoj teoriji zavere". "Ugljanin od BNV-a stvara ekspozituru svoje stranke SDA, što je nedopustivo. Svi nacionalni saveti rade na svojoj depolitizaciji, a jedino za Ugljanina i BNVa ovaj proces obrnut", navela je Paunović u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Poručila je da je Vlada Srbije Akcioni plan usvojila nakon procesa koji je trajao i u kome su učestvovali svi nacioanlni saveti, nevladine organizacije i zainteresovane ambasade. 

Ako je neki proces bio javan, onda je to izrada ovog dokumenta, navela je Paunović i dodala da je usvajanje tog dokumenta izgleda samo za Ugljanina tajna, jer ostale nacionalne manjine nemaju taj stav.

U radu na AP učestvovalo i BNV, sve do trenutka dok Ugljanin nije pogrešno procenio da će mu izlazak iz radne grupe i ovakva retorika doneti glasove Bošnjaka, istakla je Paunović i dodala"

- Ugljanin bi trebao otvoreno da kaže da iz AP ništa nije „izbačeno“ već je više puta ponovljeno da radna grupa nema mandat da se bavi ustavnim promenama i promenama političkog sistema i da će se o tome razgovarati u okviru drugih radnih grupa.

Paunović kaže da bi bio red da predsednik BNV-a pročita zakon u kome jasno piše šta su nadležnosti nacionalnog saveta čije je predsednik i zašto otvoreno ne kaže da je iz Budžeta Srbije dobio oko 1,2 milion evra za podršku u ostvarivanju prava Bošnjaka kojima treba da položi račun. 

Paunović je navela i da stalnim pominjanjem tzv. opasnosti od vojske i policije Ugljanin pokušava da stvori ambijent koji su, kako kaže, Bošnjaci poslali u zaborav.
 

Tagovi: