04.04.2016.

18:57

Foto:

Vesti

LJAJIĆ O UGLJANINOVOJ INICIJATIVI: Budalaštine!

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), na čijem čelu je Sulejman Ugljanin, zatražilo je da međunarodna zajednica uspostavi posebne misije za Sandžak "kako bi se sprečili konflikti i kako bi se zaustavilo dalje zastrašivanje i pretnje Bošnjacima, ali i preventivno onemogućio novi talas državnog terora, zločina i etničkog čišćenja u Sandžaku".

UGROŽENI BOŠNJACI? Ugljanin zahteva da međunarodne snage hitno dođu u Sandžak!

- To su budalaštine za unutrašnju i političku upotrebu - kazao je Ljajić za Radiio-televiziju Vojvodine i ocenio da danas niko niko ne može da poveruje da je položaj Bošnjaka zaista takav.

- To je možda moglo da se kaže u vreme Slobodana Miloševića, ali 2016. stvarne više ne važi - rekao je Ljajić koji je i potpredsednik Vlade Srbije.

On je ocenio da takvo pismo može samo da završi u "korpi za otpatke nekog činovnika".

- Takve budalaštine mogu samo naneti štetu Sandžaku i celom regionu - kazao je Ljajić.

Povodom zahteva Haškog tribunala za izručenje funkcionera Srpske radikalne stranke Ljajić je rekao da se očekuje odluka Višeg suda u Beogradu suda i da će se ona poštovati kakva god da bude.

ZUKORLIĆ KRITIKUJE UGLJANINA: Suljo jedno kad je na vlasti, drugo kad je u opoziciji!

Haški tribunal je funkcionere SRS-a Petra Jojića, Vjericu Radetu i Jova Ostojića optužio zbog uticanja na svedoke i ometanja pravde u postupku protiv lidera SRS Vojislava Šešelja.

 

Tagovi: