12.04.2016.

15:02

Foto:

Vesti

PRVI ČOVEK NOVOG BEČEJA DEMANTOVAO PAJTIĆA: Opština Novi Bečej ne sprečava završetak Heterlenda!

- Moj tim nije umešan ni u šta loše i potrudićemo se da to privedemo kraju. Potrebno je utvrditi trenutno stanje, raspisati novu javnu nabavku, jer jedino tako ovaj dvorac može biti završen. Ono na čemu insistiram je da se sve procedure i gradnja sprovedu u skladu sa zakonom - kazao je Šućurović na konferenciji za novinare u Bočaru.

AFERA 'HETERLEND': Pajtićevci bi našim parama da zataškavaju pljačku bolesne dece!

On je rekao da pravna služba, advokat i njegovi najbliži saradnici pokušavaju da reše probleme koje su njegovi prethodnici napravili.

Tanjug

Šućurović je kazao da postoji predlog za jedino pravno moguće rešenje problema i da je on, kao predsednik opštine svakako tu da se potrudi da se dvorac dovede u najbolji red, završi i pretvori u Centar za rehabilitaciju dece sa posebnim potrebama.

SNS UPOZORAVA: Pajtić prvo da vrati 156 miliona dinara za Heterlend

- Na sudu je da donese odluku ko je odgovoran. O ovoj tački informisali smo i Opštinsko veće, jer je materijal ogroman, godinama radimo na tome i mislim da će se o tome još dosta pričati, jer je u pitanju velika vrednost opredeljenih sredstava iz budžeta Srbije za adaptaciju dvorca - rekao je predsednik opštine Novi Bečej.
 

Tanjug

Načelnica Opštinske uprave Tamara Ivanišević rekla je da je izvođač radova DOO "Gardi" u blokadi već tri godine za 205 miliona dinara, da su bankarske garancije istekle 10. februara 2012, a rok za izvođenje radova 2012. godine.

SNS IZ NOVOG BEČEJA: Pajtiću, gde je 15 miliona dinara za obnovu dvorca Heterlend!

- U toku je pretkrivični postupak koji je pokrenulo tužilaštvo protiv vlasnika firme 'Gardi' izvođača radova. Određeno građevinsko veštačenje, koje osporava sve tri privremene građevinske situacije koje su isplaćene. Pretkrivični postupak tužilaštva pokrenut je i protiv vlasnika firme nadzornog organa - kazala je ona.

Četvrtu neisplaćenu privremenu građevinsku situaciju je osporio investitor - opština Novi Bečej, koja je podnela podnela tužbu u parničnom postupku za raskid ugovora i naknadu štete u tom predmetu.

Tanjug

Mediji su početkom marta objavili da je Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu optužilo bivšeg predsednika opštine Novi Bečej Milivoja Vrebalova i još trojicu da su nezakonito raspolagali i prisvojili novac za adaptaciju dvorca Heterlend u Bočaru, a Srpska napredna stranka nedavno je zatražila da se utvrdi gde je otišlo 15 miliona dinara za adaptaciju tog dvorca.

STRAŠNA BAHATOST ŠEFA DS: Žuti od bolesne dece ukrali 150 miliona, PAJTIĆ TRAŽI JOŠ!

Tagovi: