20.05.2016.

15:01

Foto:

Vesti

ČEDA: Bitan je kurs Vlade, a ne broj poslanika!

Jovanović je Tanjugu rekao da Srbiji nije potrebna bilo kakva većina, jer smo takvu imali svaki put do sada, već je važna politika mandatara.

- Potrebna nam je vlada koja će biti sposobna da oslobodi društvo od straha, da demokratizuje medije, da ojača evropsku orijentaciju zemlje, da konkretizuje novu regionalnu politiku u odnosima sa BiH, Kosovom, Crnom Gorom - rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, Srbiji je potrebna vlada koja će biti sposobna da pruži odgovor na nesporazume između Srbije i Hrvatske, i tako osigura mir, ali i da bude sposobna da modernizuje društvo, ojača institucije, omogući vladavinu prava.

Jovanović je rekao da vlada takođe mora imati snagu da postigne nove dogovore u društvu, koji će omogućiti da se najsposobniji angažuju u politici, te da mora biti sposobna da stvori pretpostavke za dogovor oko zajedničkog cilja društva i načina na koji će taj cilj biti ostvaren.

- Nikolić mora da da mandat samo takvoj vladi. To su garancije normalanog života u zemlji - naveo je Jovanović.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je predstavnike svih lista koje su ušle u parlament na konsultacije o formiranju vlade u ponedeljak, a sastanak sa predstavnicima liste Savez za bolju Srbiju zakazan je za podne.

Tagovi: