23.05.2016.

13:01

Foto:

Vesti

ČEDA SE OPET NUDI: Spreman sam da razgovaram s Vučićem!

Jovanović je novinarima posle konsultacija s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem rekao da koalicija LDP-SDS-LSV ne insistira na ulasku u vladu, već na koncipiranju drugačije politike koja će imati snagu da demokratizuje društvo, beskompromisno vodi Srbiju ka EU i normalizuje njen odnos sa susedima.

- Za nas je ključna orijentacija zemlje i sposobnost da se vodi drugačija politika. Ja ne mogu da sedim na dve stolice - pre podne u Moskvi, a posle podne u Briselu, ali mislim da smo došli do kraja te političke dvoličnosti - rekao je Jovanović.

Lider LDP-a je kazao i da još nije razgovarao sa Vučićem ali i da će se odazvati ako taj poziv dobije.

- Ne želim da vraćam zemlju u 90-te. Mi se borimo za Srbiju u kojoj će vlast i opozicija imati normalne odnose. Ako me Vučić pozove razgovaraću sa njim i o tome obavestiti partiju - kazao je Jovanović.

Na pitanje da li je spreman da udje u Vladu Srbije, Jovanović je rekao:

- Naravno, za to se bavim politikom, ali u koju vladu - pitanje je!

Upitan zašto današnjim konsultacijama nisu prisustvovali koalicioni partneri Boris Tadić i Nenad Čanka, Jovanović je kazao da u okviru te koalicije postoji normalna saradnja, kao i da su vodili razgovore o sadržaju onoga što su izneli na konsultacijama kod predsednika Srbije.

Posle sastanka sa predstavnicima koalicije SDS-LDP-LSV, na konsultacije kod Nikolića došli su Demokratska stranka Srbije (DSS) i pokret Dveri, koje predstavljaju predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić, predsednik Dveri Boško Obradović i budući poslanik Miladin Ševarlić. DSS-Dveri u Skupštine Srbije imaju 13 poslanika.

Tagovi: