02.06.2016.

10:47

Foto:

Vesti

JOVANOV: Mirović je odličan kandidat za premijera!

Jovanov je, uoči početka konstitutivne sednice AP Vojvodine rekao novinarima da bi u narednih 15-ak dana trebalo da budu završeni razgovori oko forimiranja pokrajinske vlade.

On je kazao da je za sada izvesno da će partner Srpskoj naprednoj stranci u toj vladi biti Savez Vojvođanskih Mađara, a na pitanje koje druge stranke dolaze u obzir da budu deo buduće pokrajinske vlade, kazao je da će se to znati u narednim danima.

Na pitanje koja od stranaka dosadašnje vladajuće koalicije u pokrajini, osim SVM, ima najviše šansi da bude u budućoj vladi, Jovanov je rekao da je to "opet SVM", a na pitanje da li je LSV mogući partner, on je kazao da je "sve moguće".

- SNS će glasati za to da Ištvar Pastor bude predsednik pokrajinskog parlamenta i to nije ništa novo, jer smo u prethodnom periodu imali dobru saradnju sa SVM na republičkom nivou i želimo da istu takvu saradnju imamo i na pokrajinskom i na lokalnom nivou - rekao je Jovanov.

Na pitanje koliko će način glasanja o izboru Pastora dati odgovor na pitanje koje stranke će biti u pokrajinskoj vladi, Jovanov je rekao da je moguće i da daju odgovor i da ga ne daju, jer, kako je istakao, "ne mora da znači da će svaka stranka koja glasa za Pastorov izbor biti i deo nove pokrajinske vlade".

Tagovi: