23.06.2016.

21:11

Foto:

Vesti

(FOTO) SVEČANA DOBRODOŠLICA! Srpska delegacija i domaćin iz SAD presekli vrpcu za obnavljanje avionske veze Beograda i Njujorka!

Avion Erbas A330 "Nikola Tesla", koji je jutros direktno poleteo iz Beograda ka Njujorku, sleteo je na njujorški aerodrom JFK, nakon devet i po sati leta, a u znak dobrodošlice dočekan je vodenim topovima i elektronskim bilbordom na kome je pisalo "JFK aerodrom pozdravlja Er Srbiju".

Ministarka Mihajlović izjavila je da je let prošao "kako treba" - veselo, dobro i stabilno.

Pored planiramo da prevezeno i 10 tona robe jedne domaće kompanije, dakle Srbija se širi i to je jako dobro

Zorana Mihajlović,

ministarka saobraćaja


"TESLA" SLETEO U NJUJORK! Posle devet sati i 36 minuta avion Er Srbije stigao na aerodrom Kenedi!

- Drago mi je da smo ovde, Srbija je sada zvanično vazdušnim saobraćajem došla u Njujork, u SAD. Tu nameravamo da ostanemo, ali i da nastavimo da se razvijamo - rekla je Mihajlović novinarima po sletanju na njujorški aerodrom.

Ona je ponovo izrazila zadovoljstvo uspostavljenjem leta posle 24 godine, što je, kako je rekla, politički vrlo značajno, a ekonomski još i više, jer je omogućen i kargo.

- Pored putnika današnjim letom prevezeno je i 10 tona robe jedne domaće kompanije, dakle Srbija se širi i to je jako dobro - poručila je ministarka.

ZORANA: Direktan let - važan i politički i ekonomski!

Neka ovo bude početak lepše slike Beorgada i Srbije, Srbije koja može i ume da pobeđuje i na polju ekonomije i privrede

Siniša Mali,

gradonačelnik Beograda

Ona je ponovila da je u planu da se radi na uvođenju letova do Čikaga i Kanade, te da je "san" vlade da se "Er Srbija" i dalje širi.

- Pokazali su za tri godine šta sve mogu, jedini u regionu imaju takav trend rasta i zašto ne razmišljati o tome da ne bude Njujork jedini grad u koji ćemo leteti - rekla je Mihajlović.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je devet i po sati, koliko je let trajao, prošlo vrlo brzo, budući da je let uspostavljen posle skoro četvrt veka.

DO AMERIKE UZ PRŠUTU, PREBRANAC I GIBANICU! Evo kako se goste putnici na prvom letu "Er Srbije" za Njujork!

Beograd, dodao je, postaje svetska metropole, povezuje se sa najvećim gradovima u svetu, a Srbija postaje deo sveta i lider u regionu.

- Neka ovo bude početak lepše slike Beorgada i Srbije, Srbije koja može i ume da pobeđuje i na polju ekonomije i privrede - poručio je Mali, koji je predsednik Nadzornog odbora Er Srbije.

Generalni direktor nacionalne avio-kompanije Dane Kondić rekao je novinarima da je let, uz odličnu hranu i ljubaznu posadu, prošlao brže i bolje nego što je očekivano.

Tagovi: