29.06.2016.

18:17

Foto:

Vesti

NA POGREŠNOM MESTU U POGREŠNO VREME: Srbin koji je vozio eksploziv u Prištinu osuđen na 13 godina zatvora

Gavrić je uhvaćen u centru Prištine sa 12 kilograma eksploziva i to nije sporna činjenica, rekao je Jokanović agenciji Beta i dodao da će odbrana nastojati da promeni kvalifikaciju krivičnog dela.

- Nije sporna činjenica da je Gavrić krajem 2014. godine uneo na Kosovo preko Jarinja nešto više od 12 kilograma eksploziva upakovanog u 23 najlonska omota- rekao je advoka i dodao da je eksploziv nadjen u Gavrićevom automobilu beogradskih tablica, tokom rutinske kontrole u centru Prištine.

Jokanović je rekao da je za odbranu pravna kvalifikacija dela, na osnovu koga je Gavrić osudjen krajnje neprihvatljiva, i da očekuje da će mu Viši sud smanjiti kaznu.

- Smatramo da je sudsko veće pri izricanju kazne imao na umu opštu klimu koja vlada u svetu kada je u pitanju terorizam, da je podlegao i utiscima jučerašnje eksplozije u Istanbulu, ali i opštoj političkoj situaciji - rekao je Jokanović.

Prema rečima advokata, Gavrić se na to delo odlučio u stanju kranje nužde jer mu prijatelj nije vratio pozajmljeni novac - oko 25.000 evra u dinarima. Novac nije bio Gavrićev, bio mu je poveren na čuvanje, i zbog toga mu je pretila mogućnost i da ga osude za proneveru.

Prijatelj koji nije mogo da vrati novac, Gavriću je ponudio mogućnost da novac nadoknadi tako što će preneti eksploziv na Kosovo.

- Smatramo da je reč o nedozvoljenoj trgovini, unošenju eksploziva, i da to nije terorizam u cilju rušenja sistema- naveo je advokat.

Gavrić je diplomirani veterinar, radio je u inspekciji pri Ministarstvu poljoprivrede i ranije nije bio osuđivan. Ostaće u pritvoru u Gnjilanu dok kazna ne postane pravosnažna. 
 

Tagovi: