17.07.2016.

20:37

Foto:

Vesti

I MOJU TETKU SU SILOVALE USTAŠE! Jeziva ispovest stručnjaka za bezbednost Darka Trifunovića!

Poznati bezbednosni stručnjak Darko Trifunović u potresnoj ispovesti za Informer otkriva da su i njegovu rođenu tetku Ljubicu Trifunović iz Sijekovca kod Bosanskog Broda silovali ustaški bojovnici!

Informer

mojugao

NENAD GOLČEVSKI
PORTPAROL HAGA

Bojim se da ne mogu da komentarišem dokument koji je objavljen u medijima i o kome u ovom trenutku nemam nikakve dodatne informacije.

Krajem marta 1992, kako tvrdi, hrvatski vojnici otrgli su je od njenog muža Nedeljka i odveli u podrum, gde je bila zatočena sa brojnim drugim Srpkinjama iz Sijekovca i okolnih mesta.

Ne znam kako je preživela

Hrvatski bojovnici u Sijekovcu su od svojih starešina dobijali dozvole za činjenje raznih zverstava. Tako je Hrvatsko vijeće obrane (HVO) svojim vojnicima izdavalo i "dozvole za silovanje" kako bi mogli "slobodno" da se iživljavaju nad nedužnim ženama. Ova stravična "dokumenta" potpisivao je "zapovjednik" Ahmet Čaušević i na osnovu njih bojovnici su privodili i silovali stotine Srpkinja. Među njima je, kako kaže Darko Trifunović, bila i njegova rođena tetka Ljubica, koja je poput drugih Srpkinja iz tog kraja svakodnevno preživljavala neverovatnu torturu.

Svakodnevno iživljavanje
Ljubicu su sa drugim ženama odveli u podrum jedne kuće. Skoro godinu dana svakog dana su morale seksualno da zadovoljavaju ustaše od šest uveče do sedam ujutro
Darko Trifunović

- Moju tetku Ljubicu, tada 38-godišnjakinju, sa drugim ženama su odveli u podrum jedne kuće, a selili su ih posle i u druge "privatne logore" u Slavonski Brod. Skoro godinu dana su one svakog dana morale seksualno da zadovoljavaju hrvatske i muslimanske vojnike. I to od 18 časova do 7 ujutru sledećeg dana. Ne znam kako su Ljubica i moj teča Nedeljko to uopšte preživeli! - u dahu priča Trifunović i dodaje da je Ljubica umrla pre dve godine, a da je porodičnu tragediju otkrio upravo on, kada je počeo da proučava zločine u Sijekovcu.

ŠOKANTNA DOKUMENTA DOKAZUJU JEZIVI USTAŠKI ZLOČIN! Hrvatska vojska 1992. izdavala dozvole za silovanje Srpkinja!!!
 

Informer

- O tome se dugo ćutalo, jer je te nesrećne žene bilo sramota da idu po svetu i pričaju o strahotama koje su preživele. A istina je da je odvedeno na stotine Srpkinja, koje su mučili, silovali... Vojnici su bili izuzetno okrutni, tukli su ih, izbijali im zube. Njihovo zverstvo je išlo toliko daleko da su jednu ženu silovali, a onda je naterali da sedne na užareni rešo! Od tolikog bola i opekotina nesretnica je preminula - kaže Trifunović.

Srpsko tužilaštvo: Kreće istraga!

Iz Tužilaštva za ratne zločine u Beogradu Informeru je juče rečeno da se vodi predistražni postupak i da je zbog ovih saznanja alarmiran i Haški tribunal.
- Ocenjujući napred navedene potvrde izuzetno važnim dokumentom za postupak koji je u toku, Tužilaštvo je odmah u petak, preko svog oficira za vezu, od Haga zatražilo dostavljanje ovih potvrda, ukoliko se nalaze u njihovom posedu, kao i dostavljanje rezultata njihove autentičnosti ukoliko je takva provera obavljena - navodi se u odgovoru novog tužioca za ratne zločine Milana Petrovića i dodaje da su provere pokazale da nijedan osumnjičeni trenutno nije dostupan srpskim istražnim organima.

Ta strahota, kako se Darko priseća, trajala je skoro godinu dana, sve dok naša vojska nije oslobodila Bosanski Brod:

- Naravno da ni tada trauma nije mogla da završi. Dve žene žrtve silovanja, koje je trebalo da svedoče o tome, čak su posle izvršile samoubistvo jer nisu mogle da žive s tim na duši.

Zločince slave kao heroje

Sagovornik Informera, čiji je stric bio čuveni pesnik i književnik Duško Trifunović, navodi i da su neki članovi njihove porodice tih stravičnih dana brutalno ubijeni u Sijekovcu.

- Izveli su ih iz svojih kuća i streljali. Znam čak i imena ubica, a oni danas slobodno šetaju Hrvatskom kao kakvi heroji. Hag je dobio sve moguće dokaze, ali do dana današnjeg niko nije odgovarao za to. Sramota je i kako selektivno radi Tužilaštvo za ratne zločine, istražuju samo mesta koja su bila čisto srpska. Pa gde je pravda za naše ubijene i silovane!? - pita se Trifunović, uz opasku da je pokojni sudija Ilija Smiljanić podneo čak 12 izveštaja o ovim zločinima koji su završili u fiokama.

Sravnili crkvu sa zemljom

Informer

Hrvatske snage su 26. marta sravnile Sijekovac sa zemljom i srušile crkvu Ognjene Marije. Hrvati su sa muslimanima od fiskulturnih sala i privatnih kuća napravili logore u Slavonskom Brodu, gde su odvodili sve koje su stigli, žene, decu, dok su muškarce vodili na radne obaveze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagovi: